Ξυλοφόρτωσαν μουσουλμάνο φοιτητή επειδή ευχήθηκε ‘καλά Χριστούγεννα’

Ένας μουσουλμάνος φοιτητής που σπουδάζει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Durham της Βρετανίας ισχυρίζεται ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις άνδρες, επειδή τον άκουσαν να εύχεται “καλά Χριστούγεννα”.

Ο Ihsan Abualrob υποστηρίζει ότι δέχτηκε την επίθεση την παραμονή των Χριστουγέννων και τα χτυπήματα που του έφεραν στο σώμα και το κεφάλι ήταν τόσο δυνατά που φοβήθηκε για τη ζωή του.

Όπως εξιστορεί, όλα ξεκίνησαν στην παμπ “Happy Wanderer” όπου βρισκόταν μαζί με φίλους του το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου. Ξαφνικά πλησίασε το τραπέζι τους ένας Βρετανός και τούς ρώτησε από πού κατάγονται. Όταν του απάντησε ότι ο ίδιος ήταν από την Παλαιστίνη και οι φίλοι του από την Αίγυπτο, ο άγνωστος άνδρας αποκρίθηκε: “Αίγυπτος, Παλαιστίνη. Είστε μουσουλμάνοι. Είστε και βομβιστές αυτοκτονίας;”

Τότε ο Abualrob και οι φίλοι του αποφάσισαν να σταματήσουν την κουβέντα και έφυγαν από την παμπ, έξω ωστόσο τούς περίμεναν τρεις άνδρες που άρχισαν να μιλούν προσβλητικά για το Ισλάμ. Για να αποφύγει την όξυνση της έντασης, ο φοιτητής τούς ευχήθηκε “καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές” και αποπειράθηκε να φύγει, αυτό όμως φαίνεται πως εξόργισε περισσότερο τους άνδρες που άρχισαν να ακολουθούν εκείνον και την παρέα του.

Ένας εκ των τριών πέταξε ένα ποτήρι προς το μέρος των φοιτητών και ένας άλλος έσπευσε και στρίμωξε τον Abualrob. Τον τραυμάτισε με ένα αιχμηρό αντικείμενο στο μάγουλο με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και οι δύο φίλοι του άρχισαν να τον κλοτσούν στο κεφάλι, τους ώμους και το σώμα. “Έκρυψα το κεφάλι στα χέρια μου στην προσπάθειά μου να προστατεύσω το πρόσωπό μου” καταγγέλλει ο άτυχος νεαρός. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Ο Abualrob μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Durham. Του είπαν ότι έχει διάσειση και μώλωπες στο πρόσωπό και στο γόνατο.

Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί ένας 49χρονος και ένας 23χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για φυλετική και θρησκευτική βία.

ΠΗΓΗ news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.