Υπέστη γαστρεντερίτιδα, αποκάλυψε πως δεν της αφαιρέθηκε η μήτρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την γυναικολόγο που καταγγέλθηκε από 73χρονη, την οποία υπέβαλε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση της μήτρας, ωστόσο έκπληκτη διαπίστωσε μήνες αργότερα, πως αυτό δεν έγινε και πως έπεσε θύμα απάτης. Οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκονται στα αρχικά στάδιο, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις, εάν προκύψουν επιπρόσθετα στοιχεία.

Η 36χρονη γυναικολόγος, η οποία είναι γνωστή στη Λεμεσό, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση της για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, στις 8/9/2021, η 73χρονη, η οποία διαμένει στη Λεμεσό, κατήγγειλε στο ΤΑΕ ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, επισκέφθηκε μέσω του ΓεΣΥ, την 36χρονη γυναικολόγο, καθώς είχε πρόβλημα με την ακράτεια ούρων.

Κατά την εξέταση που της έγινε με υπερηχογράφημα, η ύποπτη της είπε ότι ανακάλυψε πως είχε ινομυώματα στη μήτρα και της συνέστησε αφαίρεση ολόκληρης της μήτρας ενδοκολπικά, καθώς το ένα ινομύωμα ήταν έξι εκατοστών και το άλλο ενός. Επίσης της σύστησε να κάνει εγχείρηση με κολπορραφή.

Η επέμβαση καθορίστηκε στις 25/11/2020 στο ιατρικό κέντρο που εργάζεται η 36χρονη. Μετά την επέμβαση, η 73χρονη παράμεινε τη νύχτα στην κλινική και πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Μετά από λίγες ημέρες, παρατήρησε ότι δεν είχε καμία βελτίωση στο πρόβλημα της και συνέχισε την επίσκεψη της στην ύποπτη κατά τους μήνες Δεκέμβριο του 2020 και Ιανουάριο του 2021, με την γυναικολόγο να της δίνει χάπια, οποία θα την βοηθούσαν.

Από την γαστρεντερίτιδα στις αποκαλύψεις για την μήτρα
Περίπου δύο μήνες μετά την επέμβαση και συγκεκριμένα στις 12/2/2020, η 73χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο λόγω γαστρεντερίτιδας. Εκεί την υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία και πληροφορήθηκε ότι στην περιοχή της μήτρας υπάρχει ινομύωμα έξι εκατοστών και θα έπρεπε σύντομα να γίνει αφαίρεση τόσο του ινομυώματος όσο και της μήτρας.

Τότε, η 73χρονη ανέφερε στην ιατρό ότι είχε προβεί στις 12 Νοεμβρίου σε επέμβαση, κατά την οποία της αφαιρέθηκε τόσο η μήτρα όσο και το ινομύωμα. Ωστόσο, από την αξονική εξέταση διαπιστώθηκε ότι δεν αφαιρέθηκε.

Στη συνέχεια, τόσο η 73χρονη όσο και οι κόρες της, επικοινώνησαν με την 36χρονη, η οποία επέμενε ότι η μήτρα αφαιρέθηκε από την παραπονούμενη και ότι έγινε λάθος από πλευράς της άλλης κλινικής.

Επιβεβαίωση και από δεύτερο γυναικολόγο
Στις 23/3/2021 η παραπονούμενη μαζί με την κόρη της, επισκέφθηκαν δεύτερο γυναικολόγο στη Λεμεσό για εξέταση και όταν της έκανε υπερηχογράφημα, τότε την ενημέρωσε ότι χρειάζεται να κάνει αφαίρεση χειρουργικά της μήτρας και του ινομυώματος που είχε στη μήτρα. Η 73χρονη τον πληροφόρησε ότι έχει ήδη κάνει την επέμβαση αυτή στην ύποπτη και ο εν λόγω γυναικολόγος ανέφερε ότι τόσο η μήτρα όσο και το ινομύωμα είναι στη θέση τους και δεν αφαιρέθηκαν.

Ακολούθως, από έλεγχο που προέβη η κόρη της παραπονούμενης μέσω του συστήματος ΓΕΣΥ, διαπίστωσε πως στο εξιτήριο έγγραφο που συμπλήρωσε η ύποπτη, πέραν του ότι υπήρχε ψευδώς ότι έγινε κολπική υστερεκτομή, αναγραφόταν ότι η παραπονούμενη παρέμεινε για νοσηλεία δύο μέρες.

Σε κατάθεση που λήφθηκε από την κόρη της 73χρονης, η οποία στο μεταξύ στις 25/11/2020 είχε και αυτή χειρουργείο μαζί με τη μητέρα της και παρέμειναν στο ίδιο δωμάτιο, ανέφερε ότι παρέμειναν για νοσηλεία μόνο ένα βράδυ και όχι για δύο, όπως αναγραφόταν στο εξιτήριο. Επίσης, στο σημείο που υπογράφει ο ασθενής που λαμβάνει εξιτήριο, στο πρωτότυπο έγγραφο, φαίνεται ότι είναι κολλημένο από πάνω το όνομα της παραπονούμενης.

Η οικογένεια της 73χρονης ζητούσε επίμονα εξηγήσεις από την 36χρονη ύποπτη, με την ίδια να αναφέρει επίμονα ότι προέβηκε στην αφαίρεση της μήτρας της παραπονούμενης.

Ξανά στο χειρουργείο η 73χρονη
Στις 28/5/2021, η 73χρονη εισηχθεί ξανά στο χειρουργείο, όπου της αφαιρέθηκε ολόκληρη η μήτρα και τα ινομυώματα που είχε και τοποθετήθηκε ταινία ακράτειας, ενώ έλαβε εξιτήριο τρεις μέρες μετά.

Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, παραλήφθηκε ο ιατρικός φάκελος από το ιατρικό κέντρο στο οποίο εργάζεται η 36χρονη, στο οποίο φαίνεται ότι η ύποπτη συμπλήρωσε βάση νομοθεσίας το εξιτήριο έγγραφο της παραπονούμενης, στο οποίο αναγραφόταν Κολπική υστερεκτομή (δηλαδή αφαίρεση μήτρας) και κολπορραφή, ενώ παρέμεινε για νοσηλεία δύο ημέρες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, λόγω παρέμβασης της οικογένειας, η ύποπτη αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγή στο σύστημα, και να διαφοροποιήσει το εξιτήριο έγγραφό με διαφορετική ιατρική γνωμάτευση από την αρχική. Ωστόσο, τα δύο γνήσια παραλήφθηκαν από την Αστυνομία, τα οποία τέθηκαν στο μικροσκόπιο της για εξετάσεις, όπως επίσης και ο ψηφιακός δίσκος της αξονικής τομογραφίας από την δεύτερη κλινική.

Την καίει το σύστημα
Στις 20/9/2021 λήφθηκε κατάθεση από λειτουργό του ΟΑΥ, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στις 18/12/2020, η ύποπτη υπέβαλε αίτηση αποζημίωσης για χειρουργική επέμβαση της 73χρονη που αφορούσε κολπική υστερεκτομή και κολπορραφή. Για την πιο πάνω επέμβαση το ιατρικό κέντρο έλαβε ως αποζημίωση το ποσό των 3900 ευρώ και η γιατρός θα λάμβανε την αμοιβή της ως η συμφωνία που έχει με το εν λόγω νοσηλευτήριο.

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή τρεις μήνες μετά την επέμβαση και μετά που η οικογένεια της παραπονούμενης ζητούσαν επίμονα το εξιτήριο, η ύποπτη ζήτησε αναπροσαρμογή της απαίτησης που αφορούσε την εγχείρηση της 73χρονης, ισχυριζόμενη ότι εκ παραδομής δεν δηλώθηκαν διεργασίες, αναφέροντας ότι έγινε κολπική αφαίρεση τραχήλου και όχι κολπική υστερεκτομή. Αφού έγινε η διαδικασία, το νοσηλευτήριο έλαβε το ποσό των 1620 ευρώ και διαγράφηκε η προηγούμενη αποζημίωση.

Στην κατάθεση της η λειτουργός, σημείωσε πως σε περίπτωση που δεν διορθωνόταν το εν λόγω έγγραφο ή γινόταν οποιοσδήποτε έλεγχος από πλευράς του ΟΑΥ, το ποσό της αποζημίωσης των 3900 ευρώ, θα παρέμενε το ίδιο.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης στο Δικαστήριο, από την μαρτυρία που εξασφαλίστηκε διαπιστώθηκε ότι η ύποπτη προσπάθησε να ξεγελάσει τον ΟΑΥ, αναφέροντας ότι αφαίρεσε την μήτρα και συμπλήρωσε ψευδός τον πρώτο εξιτήριο ότι προέβηκε στην επέμβαση για να λάβει το ποσό.

Οι ισχυρισμοί της 36χρονης
Μετά τις μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, η 36χρονη συνελήφθη, ενώ ακολούθησε έρευνα στο γραφείο της, από όπου παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις.

Ανακρινόμενη η ύποπτη αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και έδωσε τους δικούς της ισχυρισμούς σε σχέση με την επέμβαση που έκανε, καθώς και ως προς τις αιτήσεις αποζημίωσης και το εξιτήριο που υπέβαλε προς τον ΟΑΥ, ισχυρισμοί οι οποίοι αναμένεται να διερευνηθούν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, αφαιρέθηκε ένα κομμάτι ιστού που προσομοίαζε με την μήτρα, εξού και συμπλήρωσε το έντυπο ως κολπική υστερεκτομή. Αναφορικά με τις μέρες του εξιτηρίου, η 36χρονη έριξε αλλού το μπαλάκι της ευθύνης, λέγοντας πως δεν γνωρίζει κάτι, αφού είναι τακτική της εν λόγω κλινικής, τα εξιτήρια να συμπληρώνονται από το γραμματειακό προσωπικό.

Ψάχνουν τους ασθενείς της
Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ μέχρι στιγμής λήφθηκαν οκτώ καταθέσεις και αναμένονται άλλες 22, τόσο από το περιβάλλον της ύποπτης, όσο και από την κλινική στην οποία εργάζεται.

Επίσης αναμένεται να διενεργηθούν έρευνες σε άλλους δύο χώρους, ενώ γραφολόγος θα εξετάσει τα εξιτήρια, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αλλοίωση στην υπογραφή της παραπονούμενης.

Την ίδια ώρα, έχει διοριστεί ανεξάρτητος ιατρικός λειτουργός, με ειδίκευση την γυναικολογία, ώστε να συμβάλει στο έργο της Αστυνομίας, ενώ θα διερευνηθεί, εκτός από τα υπόλοιπα αδικήματα, και κατά πόσο προκύπτει ιατρική αμέλεια, αφού δεν αφαιρέθηκε η μήτρα της 73χρονης.

Παράλληλα, ο ΟΑΥ άρχισε την δική του έρευνα και αναμένεται να εξετάσει όλες τις ιατρικές υπηρεσίες που προσέφερε η γυναικολόγος στις ασθενείς της, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρχαν και άλλες παραβιάσεις.

Πηγή: https://www.reporter.com.cy/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.