Υποβαθμίζει την επίθεση η Τεχεράνη – «Δεν επλήγησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις, ρίξαμε drones»

φωτογραφία αρχείου

Την υποβάθμιση της επίθεσης του Ισραήλ φαίνεται πως επιχειρεί το Ιράν, καθώς η κρατική τηλεόραση λέει ότι οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα της αντιαεροπορικής άμυνας που στόχευε μικρά drones. Γύρω στις 8 το πρωί υπήρξε άμεση διάψευση πυραυλικής επίθεσης στο Ιράν από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοχώρου της χώρας. Ο Hossein Dalirian έγραψε στο X: «Δεν υπήρξε καμία αεροπορική επίθεση από τα εξωτερικά σύνορα προς το Ισφαχάν ή άλλα μέρη της χώρας. Το Ισραήλ έκανε μόνο μια αποτυχημένη και ταπεινωτική προσπάθεια να πετάξει drones και έχουν καταρριφθεί».

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας IRIB του Ιράν επικαλείται «αξιόπιστες πηγές» που λένε ότι οι «ισχυροί ήχοι που ακούστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας ήταν αποτέλεσμα της ενεργοποίησης της αεράμυνας για την αντιμετώπιση αρκετών αγνώστων μίνι μη επανδρωμένων αεροσκαφών».

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρατηρήθηκαν πάνω από τον ουρανό στο Ισφαχάν και ότι καταστράφηκαν μετά την ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας της χώρας, σύμφωνα με το Reuters.

Την ίδια στιγμή, αναλυτής στην κρατική τηλεόραση Ιράν ισχυρίζεται πως «τα μίνι drones που καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα στο Ισφαχάν πετάχτηκαν από άτομα που είχαν διεισδύσει στο εσωτερικό του Ιράν» . Με αυτόν τον τρόπο το Ιράν επιθυμεί να δείξει πως το Ισραήλ ουσιαστικά δεν κατάφερε να αποφύγει την αεράμυνα του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.