Ζάεφ: Καλεί τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κάλεσε και πάλι τους βουλευτές της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE να υποστηρίξουν τη διαδικασία σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση, καθώς -όπως είπε- διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων ο Ζάεφ τόνισε πως «όλα έχουν ειπωθεί, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορέσουμε να επιτύχουμε συναίνεση για την προσπάθεια της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ – το μόνο θέμα που ενώνει τη χώρα».

«Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε με τις προσδοκίες μας για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αν χάσουμε αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο Ζάεφ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής συμμαχίας, Γκόραν Μισόβσκι, κάλεσε τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές VMRO-DPMNE στη σύνοδο της Δευτέρας «να υποστηρίξουν τις συνταγματικές τροποποιήσεις που απορρέουν από τη συμφωνία τωνΠρεσπών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παροχή ευρωπαϊκού μέλλοντος στους πολίτες της “Μακεδονίας”».

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE δεν θα ψηφίσουν τη Δευτέρα για τις συνταγματικές τροπολογίες», δήλωσε ο Μισόβσκι, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσπάθειας για ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στα ευρωατλαντικά θεσμικά όργανα.

Υπενθυμίζεται πως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα Σκόπια, σχετικά με το εάν η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα εξασφαλίσει τελικά πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή για να προχωρήσει στις αλλαγές του Συντάγματος, ή η γειτονική χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.