Zευγάρι υπέβαλλε το μωρό του σε ακραία χορτοφαγική διατροφή που του προκάλεσε εγκεφαλική παράλυση

Vegan γονείς αποστέρησαν το μωρό τους από θρεπτικά συστατικά υποβάλλοντάς το σε μια ακραία χορτοφαγική διατροφή που το άφησε με «αναπηρία».

Το ζευγάρι από την Αυστραλία, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε ένοχο στο δικαστήριο για εγκληματική αμέλεια που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο παιδί του.

Αυτό είπαν στο δικαστήριο της Βικτόρια τη Δευτέρα και μόλις που γλίτωσαν τη φυλακή, σύμφωνα με το τοπικό μέσο News.com.au.

Η δικαστής Claire Quin τους τιμώρησε με 12μηνη κοινωνική εργασία, αλλά και υποχρεωτική επίσκεψη στον ψυχολόγο. Το 12 μηνών κοριτσάκι τους έμεινε με «εγκεφαλική παράλυση», σύμφωνα με την ετυμηγορία, εξαιτίας του υποσιτισμού και της έλλειψης θρεπτικών στοιχείων.Η μικρή διακομίστηκε στα επείγοντα νοσοκομείου τον Αύγουστο του 2018 και τη βρήκαν σε άσχημη κατάσταση. Της έλειπαν βασικές πρωτεΐνες, κάτι που «βιώνουν συχνά τα παιδιά που ζουν σε χώρες που έχουν λιμό», όπως δήλωσε ειδικός στο δικαστήριο.

Μία εβδομάδα πριν πάει η μικρή στο νοσοκομείο, ο 34χρονος πατέρας συμβουλεύτηκε μια αμερικανική vegan ομάδα ζητώντας βοήθεια, λέγοντας πως η μικρή είναι σε «διατροφή με χυμούς».

Το μωρό ζύγιζε μόλις 6 κιλά όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Όταν σταμάτησε να θηλάζει, οι γονείς του δεν του ξανάδωσαν γάλα, παρά ένα μείγμα από νερό καρύδας και μια φόρμουλα σε σκόνη. Τότε ήταν που σταμάτησαν να συμβουλεύονται τον παιδίατρο και στράφηκαν σε εναλλακτικές μεθόδους.

Η μητέρα έβαλε τα κλάματα στο δικαστήριο και η δικαστής την αντιμετώπισε με επιείκεια. Το τριών χρονών κορίτσι είναι σήμερα καλύτερα από την ισορροπημένη διατροφή, έχει όμως «ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της», όπως σχολίασε η δικαστής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.