O Miles Nurnberger νέος τεχνικός δ/ντης σχεδίασης της Dacia

O Miles Nurnberger θα στελεχώσει την επιχειρηματική μονάδα DACIA & LADA, ως ο νέος Διευθυντής Σχεδίασης της DACIA, ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Ως μέλος της Διοικητικής Ομάδας, θα είναι υπό την επίβλεψη του Denis Le Vot, CEO των DACIA και LADA, ενώ θα αναφέρεται στον Laurens van den Acker, EVP (Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο) Εταιρικού Design και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Renault Group.

O Denis Le Vot σχολίασε την άφιξη του Miles Nurnberger, επισημαίνοντας ότι «είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που ο Miles μπήκε στην ομάδας μας, καθώς το design είναι κομβικής σημασίας για τη στρατηγική της DACIA. Άλλωστε, με το νέο Sandero αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ελκυστικοί, ενώ, παράλληλα, εστιάζουμε σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία».

Αναλόγως, σχολίασε και ο Laurens van den Acker την άφιξη του Miles Nurnberger, λέγοντας ότι, «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την προσθήκη αυτή στην ομάδα της DACIA, καθώς, μάλιστα, η μάρκα διανύει μια πολύ δημιουργική περίοδο. Ο Miles είναι ένας γνωστός σχεδιαστής, που ενέπνευσε πολλούς με τη δουλειά του στην Aston Martin. Η εμπειρία του και το πάθος που επιδεικνύει για τη δημιουργία μιας ισχυρής εταιρικής εικόνας μέσα από το design, θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη DACIA και θα μας βοηθήσει να προβάλουμε το project DACIA στο μέλλον».

Ο Miles Nurnberger στελέχωσε την Aston Martin Lagonda το 2008, ως υπεύθυνος εξωτερικής σχεδίασης, έπειτα έγινε Δημιουργικός Διευθυντής και τελικά διορίστηκε Διευθυντής Σχεδίασης της μάρκας το 2018. Μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση της επιτυχημένης DBX, του πρώτου SUV της μάρκας, αλλά και του project Valkyrie, καθώς και για το επαναλανσάρισμα της μάρκας Lagonda EV, το οποίο περιελάμβανε το σεντάν Vision και διάφορα πρωτότυπα SUV.

Πριν προσχωρήσει στην Aston Martin Lagonda, ο Miles Nurnberger  υπήρξε μέλος της ομάδας εξωτερικού design της Citroen, ενώ τα πρώτα του βήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία έγιναν στην Lincoln, της Ford Motor Company.

Γεννημένος το 1976, σε μία οικογένεια που έτρεφε μεγάλο πάθος για την τέχνη, το design και τα αυτοκίνητα, ο Miles αποφοίτησε από το τμήμα Αυτοκινητικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Coventry το 1998. Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Σχεδίασης Concorso d’eleganza Villa d’Este, για το πρωτότυπο One-77 της Aston Martin.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.