Γ. Μανιάτης: Υιοθετείται η Εθνική Στρατηγική Βιοποικιλότητας

Σε ισχύ τίθεται, μετά την υπογραφή αντίστοιχης υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, η Εθνική Στρατηγική Βιοποικιλότητας διάρκειας 15 ετών αλλά και το 5ετές Σχέδιο Δράσης για την Βιοποικιλότητα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εντός του επόμενου διμήνου, θα έχει ολοκληρωθεί η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και η έναρξη υλοποίησης δράσεων για την πενταετία 2014-2019, πάντα στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης.
Από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει, πλέον, τη δική της Εθνική Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή μέτρων αποτελεσματικής διατήρησης της Βιοποικιλότητας και διαχείρισης των περιοχών του δικτύου Natura 2000 αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής του υπουργείου.
Όσοι επιθυμούν να βρουν το πλήρες κείμενο της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου: http://www.ypeka.gr.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.