Ασθενές Ελ Νίνιο προβλέπουν για τον Φεβρουάριο οι μετεωρολόγοι

Πιθανότητα 75-80% «βλέπει» ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός να σχηματιστεί ασθενές φαινόμενο Ελ Νίνιο τον Φεβρουάριο και μικρότερη πιθανότητα να συνεχίσει στο βόρειο ημισφαίριο τον χειμώνα 2018-2019.

Η πρόβλεψή του, βασισμένη σε μοντέλα από όλο τον κόσμο, είναι στην ίδια γραμμή με την πρόβλεψη που είχε κάνει νωρίτερα η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία.

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο, που συνήθως «εμφανίζεται» κάθε λίγα χρόνια, καταγράφηκε για τελευταία φορά το 2015-2016 και προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες, φωτιές και πλημμύρες.

«Το Ελ Νίνιο δεν αναμένεται να είναι εξίσου ισχυρό, όπως το 2015-2016, που είχε συνδεθεί με ξηρασία, πλημμύρες, σημαντική ζημιά στα κοράλλια κ.τ.λ» δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Reuters.

«Κι έτσι όμως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις βροχές και τη διαμόρφωση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές, με σημαντικές συνέπειες στον αγροτικό κλάδο και τον κλάδο ασφάλειας τροφίμων, τη διαχείριση του νερού και τη δημόσια υγεία. Και μπορεί να συνδυαστεί με μακροπρόθεσμη κλιματική αλλαγή, που θα ωθήσει προς τα πάνω τις θερμοκρασίες παγκοσμίως το 2019».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.