Δημόσια πρώτη για μωρό πάντα στην Ιαπωνία

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση θα κάνει σήμερα στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Ιαπωνίας ένα θηλυκό γιγάντιο πάντα που γεννήθηκε στην Ιαπωνία, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ερευνητικής Βάσης των γιγάντιων πάντα στο Τσενγκτού της νοτιοδυτικής επαρχίας της Κίνας Σιτσουάν.

Το μόλις ενός μηνός πάντα γεννήθηκε από την 17χρονη Ροχίν στις 14 Αυγούστου στην πόλη Σιραχάμα και τότε ζύγιζε 75 γραμμάρια.

Χάρη όμως στη συνεχή φροντίδα των υπαλλήλων του Ζωολογικού Κήπου στην Ιαπωνία αλλά και των εμπειρογνωμόνων που έφθασαν από το Τσενγκτού της Κίνας, σήμερα το μικρό ζυγίζει 604 γραμμάρια.

Οι επισκέπτες του Ζωολογικού Κήπου θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν το μικρό πάντα δύο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα, και κάθε επίσκεψη θα διαρκεί 20 λεπτά. Επίσης οι αρχές του Ζωολογικού Κήπου ξεκίνησαν εκστρατεία ονοματοδοσίας ζητώντας από τους επισκέπτες να κάνουν τις προτάσεις τους.

Η 17χρονη μητέρα του ζευγάρωσε τον Απρίλιο με τον 25χρονο Ειμέι, ηλικία που αντιστοιχεί στα 70 χρόνια για τον άνθρωπο. Πρόκειται για το πιο ηλικιωμένο πάντα που ζει σε συνθήκες αιχμαλωσίας και κατάφερε να δώσει με επιτυχία απογόνους με φυσική αναπαραγωγή.

Ο Ζωολογικός Κήπος της Ιαπωνίας ξεκίνησε την συνεργασία για την έρευνα των γιγάντιων πάντα με τη βάση αναπαραγωγής του Τσενγκτού το 1994, αποτελώντας το πρώτο μακροπρόθεσμο διεθνές πρόγραμμα συνεργασίας της Κίνας για τα πάντα.

Με την πάροδο των χρόνων εκεί γεννήθηκαν 20 γιγάντια πάντα από τα οποία τα 16 κατάφεραν να επιβιώσουν, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα συνεργασίας για την αναπαραγωγή των γλυκύτατων και σπάνιων αυτών ζώων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.