Δορυφόρος ανίχνευσε νέες αποικίες πιγκουίνων

Βρετανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν τις υψηλής ανάλυσης εικόνες ευρωπαϊκού δορυφόρου, με τη βοήθεια των οποίων για πρώτη φορά ανακάλυψαν νέες άγνωστες έως τώρα αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική. Αποκαλύφθηκε έτσι ότι υπάρχουν σχεδόν 20% περισσότερες αποικίες από όσες είχαν εκτιμηθεί έως τώρα.

Οι ερευνητές της Βρετανικής Ανταρκτικής Αποστολής, με επικεφαλής τον γεωγράφο δρ Πίτερ Φρέτγουελ, οι οποίοι αξιοποίησαν τις εικόνες του δορυφόρου Copernicus Sentinel-2 και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα δορυφορικής παρατήρησης του περιβάλλοντος «Remote Sensing in Ecology and Conservation», εντόπισαν 11 νέες αποικίες.

Αυξήθηκε έτσι από 50 σε 61 πλέον ο αριθμός των γνωστών αποικιών αυτοκρατορικών πιγκουίνων πάνω και γύρω από τη νοτιότερη ήπειρο της Γης.

Η από ψηλά ανίχνευση κατέστη εφικτή από τα διακριτά κοκκινο-καφέ περιττώματα που αφήνουν οι πιγκουίνοι πάνω στους ολόλευκους πάγους. Η κλιματική αλλαγή και η τήξη των θαλάσσιων πάγων όπου ζουν, αναμένεται να ασκήσει νέες πιέσεις στους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους, καθώς είναι οι μόνοι πιγκουίνοι που αναπαράγονται πάνω στους ευάλωτους θαλάσσιους πάγους και όχι στην παγωμένη στεριά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.