Δύο μεγάλες τράπεζες δεσμεύτηκαν να λειτουργούν με 100% ανανεώσιμη ενέργεια ως το 2020

Οι τραπεζικοί κολοσσοί επενδύουν πλέον στην καθαρή ενέργεια, δεσμευόμενοι να τροφοδοτούνται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020. Συγκεκριμένα, η JPMorgan και η Citigroup προσχώρησαν στην πρωτοβουλία δέσμευσης RE100, στην οποία συμμετέχουν άλλες εταιρείες όπως η Estee Lauder, η Kellogg και η DBS Bank.

Όλο και περισσότερες εταιρείες συνειδητοποιούν ότι η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και η χρήση τους, γίνεται ολοένα και πιο συμφέρουσα. Οι καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, γίνονται φθηνότερες από τα ορυκτά καύσιμα και με κάθε νέα τεχνολογική πρόοδο στον τομέα η τάση αυτή συνεχίζεται, καθώς το χαμηλότερο αρχικό κόστος συνδυάζεται με υψηλότερη απόδοση. Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια είναι καλύτερη οικονομικά για μία επιχείρηση, φυσικά με το πρόσθετο παγκόσμιο όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην περίπτωση της JPMorgan, η τράπεζα έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 60 χώρες, με εγκαταστάσεις περίπου επτά εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, σχεδόν 27 φορές όσο η επιφάνεια των χώρων γραφείων στο Empire State Building, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της βρετανικής Independent. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο νέος φιλόδοξος ενεργειακός στόχος, οι εταιρείες θα αρχίσουν να εγκαθιστούν τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα κτίριά τους και θα αγοράζουν μόνο καθαρή ενέργεια, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα αλλαγές για να μειώσουν τη συνολική τους κατανάλωση.

«Η επιχείρηση έχει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια και ένα ασφαλέστερο κλίμα», δήλωσε ο Ματ Άρνολντ, παγκόσμιος επικεφαλής βιώσιμης χρηματοδότησης της JPMorgan.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.