Ε.Ε.: Μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου κατά 23% από το 1990

Από το 1990 έως το 2016 οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μείωσαν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 23%, ενώ ταυτόχρονα αύξησαν την οικονομία της κατά 53%, δείχνοντας ότι η περιβαλλοντική δράση δεν επηρεάζει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα την ετήσια έκθεση προόδου της δράσης για το κλίμα, με τίτλο «Δύο χρόνια μετά το Παρίσι – Πρόοδος προς την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της ΕΕ για το κλίμα», η οποία υπογραμμίζει την ικανότητα της ΕΕ να αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη ενώ παράλληλα μειώνει τις εκπομπές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης κατά 20% μέχρι το 2020.

Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ μειώθηκαν κατά 23% από το 1990, ενώ η οικονομία αυξήθηκε κατά 53%. Σε μικρότερη κλίμακα, η οικονομία της ΕΕ αυξήθηκε κατά 1,9% το 2016, ενώ οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μειώθηκαν κατά 0,7%.

«Δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισίου, η ΕΕ παραμένει πλήρως αποφασισμένη να μειώσει τις εκπομπές κατά τουλάχιστον 40% μεταξύ 1990 και 2030», δήλωσε ο Επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο μας για το 2020 και να οριστικοποιήσουμε την νομοθεσία μας για την κλιματική αλλαγή για την επόμενη δεκαετία. Οι εκπομπές μας μειώνονται ενώ η οικονομία αναπτύσσεται, σε μεγάλο βαθμό χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες, που δείχνουν ότι η ανάπτυξη και η δράση για το κλίμα μπορούν να συμβαδίζουν. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, καθώς οι εκπομπές των μεταφορών στην ΕΕ συνεχίζουν να αυξάνονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή θα παρουσιάσει μέτρα για τη μείωση των εκπομπών από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά τη δεκαετία που ξεκινά το 2021», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.