Ένα ελληνικό ποτάμι ανάμεσα στα 20 καλύτερα μέρη του κόσμου για κολύμπι

Η εναλλακτική λίστα του CNN Travel για κολύμπι στα πιο συναρπαστικά μέρη του κόσμου, που ταυτόχρονα προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια που όλοι αναζητούν το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι, περιλαμβάνει απομονωμένες παραλίες στην Αγγλία και καταπράσινες πισίνες στα δάση της Κόστα Ρίκα, παγωμένες λίμνες στην καρδιά του Περού και ήσυχες όχθες ποταμών στις ιαπωνικές Άλπεις.

Ανάμεσα στις προτάσεις με τα 20 καλύτερα σημεία στον κόσμο για δροσιστικές βουτιές, λοιπόν, βρίσκεται και ένα ελληνικό μέρος, που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ να επισκεφτείτε στον αντίποδα δημοφιλών παραλιών σε αγαπημένα νησιά.

Αυτό δεν είναι άλλο από τον ποταμό Βοϊδομάτη, τον παραπόταμο του Αώου, στο νομό Ιωαννίνων. Ο «παράδεισος του κολυμβητή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, βρίσκεται «κρυμμένος» βαθιά στο φαράγγι του Βίκου και αποτελείται από φυσικές πισίνες που είναι προσβάσιμες από το ομώνυμο χωριό μέσω ενός μονοπατιού.

Παρόλο που τα νερά του μπορεί να στεγνώσουν στο τέλος του καλοκαιριού, η φύση ολόγυρα αποτελεί μοναδικό θέαμα, εξηγεί το άρθρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.