Ένας από τους πιο βιώσιμους ουρανοξύστες στην Ευρώπη

Έναν ουρανοξύστη σχεδιάζει να φτιάξει το αμερικάνικο αρχιτεκτονικό γραφείο Skidmore, Owings & Merrill (SOM). Στρατηγική των αρχιτεκτόνων είναι να δημιουργήσουν ένα από τα πιο βιώσιμα κτίρια που υπάρχουν στην Ευρώπη.

Πέρα λοιπόν από την εντυπωσιακή κι επιβλητική του όψη, ο πύργος φαίνεται πως θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον, χωρίς να το ρυπαίνει και αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για κάθε του λειτουργία.

Ήδη έχει υπολογιστεί το κτίριο που θα σχεδιαστεί να συλλέγει το νερό της βροχής, προκειμένου αυτό να επαναχρησιμοποιηθεί. Αυτοί κι άλλοι τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν τη βασικοί μέριμνα των δημιουργών.

Με το ύψος του να φτάνει τα 180 μέτρα, το ισόγειο του κτιρίου θα έχει μορφή ξενοδοχείου και στα ανώτερα πατώματα θα βρίσκονται τα δωμάτια, ενώ στην οροφή του θα υπάρχει δημόσιος κήπος. Μέσω ενός κήπου, ο πελώριος ουρανοξύστης θα επικοινωνεί με ένα κυκλικό κτίριο που θα είναι αφιερωμένο στους λάτρεις της τεχνολογίας μιας και θα τους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την εικονική πραγματικότητα, διάφορα κινούμενα σχέδια, αλλά και βιντεοπαιχνίδια.

Το κτίριο θα είναι προσβάσιμο μέσω γέφυρας που θα βρίσκεται στο κήπο και θα οδηγεί στο ποταμό Σηκουάνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.