Έρευνα υποστηρίζει πως υπάρχουν πλανήτες με πολύ περισσότερη ζωή από τη Γη

Οι συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής στον πλανήτη μας είναι ιδανικές. Ή μήπως όχι;

Η Γη έχει νερό στην επιφάνειά της, απέχει όσο πρέπει από τον Ήλιο, έχει το προστατευτικό στρώμα της ατμόσφαιρας και είναι εφοδιασμένη με ένα μαγνητικό πεδίο να μας προφυλάσσει από τους διαστημικούς και ηλιακούς κινδύνους.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς να είναι εξαιρετικά σπάνια μια τέτοια σύμπτωση καταστάσεων και φαινομένων, μια ευτυχής και ιδεατή συγκυρία που δεν συναντάται πουθενά αλλού στο Σύμπαν.

Μόνο που πιθανότατα δεν είναι έτσι. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον μια νέα μελέτη που όχι μόνο βλέπει αντίστοιχες με τη Γη συνθήκες εκεί έξω, αλλά θεωρεί πως υπάρχουν ακόμα ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής. Και κάτω από αυτές, η ζωή που θα έχει φτιαχτεί θα έχει και πολύ μεγαλύτερη ποικιλία από τη γήινη.Αυτά είπε στην ανακοίνωσή της στο πρόσφατο συνέδριο Goldschmidt Geochemistry Congress που έγινε στη Βαρκελώνη η Dr Stephanie Olson του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Η ομάδα της έφτιαξε πιθανές συνθήκες και συνδυασμούς στοιχείων για τους εξωπλανήτες στη βάση σχετικού λογισμικού της NASA, ώστε να προσομοιώσουν τα περιβάλλοντα που υπάρχουν θεωρητικά εκεί πάνω.

Δεν είναι δα η πρώτη φορά που οι επιστήμονες μιλούν για αντίστοιχες με τη Γη συνθήκες σε κάποιους εξωπλανήτες, βλέποντας στα μοντέλα τους ακόμα και τεράστιους ωκεανούς.

«Βρήκαμε πως υψηλότερες πυκνότητες στην ατμόσφαιρα, βραδύτεροι ρυθμοί περιστροφής και η παρουσία νερού, όλα αποδίδουν μεγαλύτερες πιθανότητες ζωής», δήλωσε η Olson, «η μεγαλύτερη εικόνα είναι ότι η Γη μπορεί να μην είναι το ιδανικό περιβάλλον και η ζωή μπορεί να απολαμβάνει σε κάποιον άλλο πλανήτη πιο φιλόξενες συνθήκες από τον δικό μας»…

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.