Γαλλία: Ενοχοποιητικά στοιχεία και αθωώσεις για αυτοκινητοβιομηχανίες

Γάλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αποδείξεις πιθανής απάτης στις εκπομπές ρύπων από αυτοκίνητα των εταιρειών Fiat, Renault, Peugeot-Citroen και Volkswagen που πωλήθηκαν στη Γαλλία, αλλά δεν βρήκαν παρόμοια στοιχεία για την αυτοκινητοβιομηχανία Opel.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία προστασίας εξαπάτησης του καταναλωτή που βρίσκεται υπό την αιγίδα της θα σταματήσει τη σχετική της έρευνα, καθώς «δεν βρέθηκαν περιστατικά που συνιστούν παράβαση εξαπάτησης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, ο όμιλος PSA, που κατασκευάζει τα γνωστά γαλλικά αυτοκίνητα Peugeot και Citroen, συμφώνησε για την εξαγορά της Opel για το ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η υπόθεση τώρα περνά στο γαλλικό σύστημα δικαιοσύνης, που θα αποφασίσει αν υπάρχουν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία για να προχωρήσει σε δίκη εναντίον τους.

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι έρευνες σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, στον απόηχο του σκανδάλου του 2015, όταν αποκαλύφθηκε ότι η γερμανική Volkswagen χρησιμοποίησε ειδικό λογισμικό για να εξαπατήσει τις δοκιμές εκπομπών οξειδίων του αζώτου για τους κινητήρες ντίζελ στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Εξάλλου, στη Μεγάλη Βρετανία, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι που είχαν αγοράσει τα συγκεκριμένα οχήματα του ομίλου Volkswagen συμμετέχουν σε μία συλλογική αγωγή εναντίον του, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να φτάσει τις 100.000, αλλά και να εξαπλωθεί σε χώρες όπως η Νότια Αφρική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.