Η αιολική ενέργεια μπορεί να προμηθεύει πάνω από το 20% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030

Η παγκόσμια αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξίας περίπου 1.486,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 4,90% κατά την περίοδο 2018-2025, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η κρατική χρηματοδότηση και οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις είναι μεταξύ των κυριότερων παραγόντων για την ανάπτυξη της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την κλιματική αλλαγή, αναμένεται επίσης να δημιουργήσει επικερδείς προοπτικές ανάπτυξης ανά την υφήλιο κατά την ίδια περίοδο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) προβλέπει ότι το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα φθάσει το 36% του παγκόσμιου ενεργειακού μείγματος έως το 2030, αυξανόμενο από 19,2% το 2014.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης και του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, οι επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμένεται να αυξηθούν από 312 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 σε 392 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020. Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια εξακολουθούν να αποτελούν τις πρώτες επιλογές για επενδύσεις.

Περισσότερο από το 37% των συνολικών επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2016 κατευθύνθηκαν προς έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας ανά την υφήλιο, σύμφωνα με την έρευνα. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) εκτιμά ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της αιολικής ενέργειας σε ολόκληρο τον πλανήτη ενδέχεται να φτάσει τα 792 γιγαβάτ έως το 2020, από 497 γιγαβάτ το 2016. Σύμφωνα με το συμβούλιο, η αιολική ενέργεια θα μπορούσε να προμηθεύει πάνω από το 20% της συνολικής παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030.

Η Ευρώπη αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης 2018-2025, λόγω των αυστηρών κυβερνητικών περιβαλλοντικών πολιτικών που επιβάλλονται στον βιομηχανικό τομέα, μαζί με κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.