Η ηλιακή είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας σε 58 χώρες

Η ηλιακή έχει αναγνωριστεί ως η φθηνότερη πηγή ενέργειας σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, παρέχοντας στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις τη δυνατότητα να μεταβούν από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ενεργειακού οικονομικού τομέα του Bloomberg, το 2016 η μέση τιμή ηλιακής ενέργειας σε 58 χώρες μειώθηκε στα 1,65 εκατομμύρια δολάρια ανά μεγαβάτ, με την αιολική ενέργεια στα 1,66 εκατομμύρια δολάρια ανά μεγαβάτ.

Η τιμή ανά μεγαβάτ προέκυψε από τις μέσες τιμές 58 αναδυόμενων αγορών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδίας.

Το 2017, η Κίνα επένδυσε 103 δισεκατομμύρια δολάρια για ηλιακά έργα, ενώ οι ΗΠΑ επένδυσαν μόνο 44,1 δισεκατομμύρια, η Ιαπωνία 36,2, και το Ηνωμένο Βασίλειο 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές ποικίλλουν και έτσι η ηλιακή ενέργεια μπορεί να μην είναι η φθηνότερη οπουδήποτε, καθώς το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η συσσώρευση ηλιακής ακτινοβολίας, οι υπάρχουσες ενεργειακές συμφωνίες και οι κρατικές επιδοτήσεις. Η ηλιακή ενέργεια είναι επωφελής στις αναπτυσσόμενες χώρες, μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που εξελίσσονται σταδιακά στην κύρια πηγή ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν και είναι αδύνατο να εξαλειφθούν τα ορυκτά καύσιμα από τη μία ημέρα στην άλλη, η βιομηχανία ελπίζει ότι με την πάροδο του χρόνου, η ηλιακή ενέργεια και οι υπόλοιπες ανανεώσιμες πηγές θα ξεπεράσουν τα ορυκτά καύσιμα και θα βοηθήσουν στην μειωμένη τιμολόγηση, την πιο αποτελεσματική τεχνολογία και τις θετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.