Οι Κυκλάδες απειλούνται με εξαφάνιση κάτω από τη θάλασσα λόγω της κλιματικής αλλαγής

Η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τις κάτι παραπάνω από ανησυχητικές συνέπειές της είναι πιο επίκαιρη από το ποτέ. Το γνωστό περιοδικό National Geographic χαρτογράφησε τις επιπτώσεις που θα είχε το λιώσιμο των πάγων σε κάθε ήπειρο και τα αποτελέσματα προκαλούν τουλάχιστον αγωνία.

Σε αυτή την περίπτωση το επίπεδο της θάλασσας θα ξεπερνούσε τα 66 μέτρα σε ύψος και τα νερά θα έσβηναν από τον χάρτη ολόκληρες χώρες. Όπως αυτές που βρίσκονται κοντά στον Βόρειο και Νότιο Πόλο αλλά και μεγαλουπόλεις.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτές τις επιπτώσεις και σύμφωνα με το χάρτη που δημοσίευσε το National Geographic, οι Κυκλάδες, σχεδόν στην ολότητά τους θα εξαφανιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.Στην Ευρώπη, πόλεις όπως το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες, η Ρίγα, το Λονδίνο και η Βενετία θα «πνιγούν», όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας.

Στην Αμερική, πολλές πόλεις στην ανατολική ακτή όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη, θα εξαφανιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σε σύγκριση με άλλες ηπείρους, η Αφρική θα χάσει τα λιγότερα εδάφη της. Παρόλα αυτά, η Αλεξάνδρεια και το Κάιρο θα σβηστούν από τον χάρτη λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων της Μεσογείου. Επίσης, η άνοδος της θερμοκρασίας και η ξηρασία θα μπορούσε να κάνει την ήπειρο ένα μέρος μη κατοικήσιμο.

Στην Ασία, θα εξαφανιζόταν όλο το Μπαγκλαντές και οι ακτές της Ινδίας ενώ θα πλημμύριζε μία τεράστια έκταση στην Κίνα, η οποία σήμερα κατοικείται από 600 εκατομμύρια ανθρώπους – το Πεκίνο και η Σαγκάη «σβήνονται» από τον χάρτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.