Η Schneider Electric ηγείται της δράσης για το κλίμα και ανακηρύσσεται ως ο καλύτερος παγκόσμιος οργανισμός βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακηρύχθηκε ο Καλύτερος Παγκόσμιος Οργανισμός Βιώσιμης Εφοδιαστικής Αλυσίδας κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Αειφόρο Εφοδιαστική Αλυσίδα 2021 (Global Sustainable Supply Chain Summit 2021 – GSSC Summit). Αυτό το βραβείο τοποθετεί την Schneider Electric ως ηγέτη όσον αφορά τις πιο πράσινες αλυσίδες εφοδιασμού.

 

Το βραβείο έλαβε η εταιρεία στην τελετή απονομής της εναρκτήριας συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε μέσα στο πρώτο δεκαημέρο του Ιουνίου. Η Schneider Electric επιλέχθηκε ανάμεσα από μία λίστα κορυφαίων διεθνών εταιρειών, με τις υψηλότερες βαθμολογίες σε περισσότερους από 100 δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών αποβλήτων, της επαγγελματικής υγείας και του εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και ίσων ευκαιριών.

 

Αυτό το βραβείο επιβραβεύει τις προσπάθειες της Schneider Electric για μείωση των εκπομπών άνθρακα στις αλυσίδες εφοδιασμού της κατά περισσότερο από 100.000 τόνους τα τελευταία τρία χρόνια. Μέχρι το τέλος του 2020, το 80% των δραστηριοτήτων της Schneider Electric τροφοδοτήθηκε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ενεργοποιήθηκαν από τις τεχνολογίες της εταιρείας, αξιοποιώντας παράλληλα τις ανανεώσιμες συμφωνίες αγοράς ενέργειας (Power Purchase Agreements – PPAs).

 

Τοποθετώντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της τρέχουσας στρατηγικής της εφοδιαστικής αλυσίδας, γνωστή ως πρόγραμμα STRIVE (2021-2023), η Schneider Electric έχει ως στόχο  70 εργοστάσια και κέντρα διανομής με μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα έως το 2025, ενώ θα συνεχίσει να επιδιώκει περαιτέρω ενεργειακή απόδοση και αποδοτικότητα άνθρακα σε περίπου 300 εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης. Η εταιρεία έχει καθορίσει τη δική της τιμή άνθρακα έως 130 €/τόνο για να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων για επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού με σημαντική επίδραση CO₂.

 

Βασικοί στόχοι του προγράμματος STRIVE περιλαμβάνουν το δίκτυο των βασικών προμηθευτών αλυσίδας εφοδιασμού της Schneider Electric, περίπου 15.000 ατόμων, που ασχολούνται με τη συνεχή βελτίωση των πρακτικών τους στους τομείς του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και της κοινωνικής ευθύνης. Οι προμηθευτές θα υποστηρίξουν επίσης την αυξημένη χρήση πράσινων υλικών στα προϊόντα της Schneider Electric και τη μετάβασή της σε συσκευασίες αποκλειστικά από ανακυκλωμένο χαρτί.

 

Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, η Schneider Electric ξεκίνησε πρόσφατα το Zero Carbon Project, το οποίο στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της αλυσίδας εφοδιασμού της. Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους κορυφαίους 1.000 προμηθευτές της – οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 70% των εκπομπών άνθρακα της Schneider Electric – για να μειώσουν κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO₂ των λειτουργιών τους έως το 2025. Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας για το 2021-2025 και πρόκειται για το βήμα προς τον περιορισμό της αύξησης των μέσων παγκόσμιων θερμοκρασιών σε 1,5°C ή λιγότερο έως το 2050, όπως στοχεύει η Συμφωνία των Παρισίων.

 

Η Schneider Electric βοηθά, επίσης, τους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα. Η Walmart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, συνεργάζεται με τη Schneider Electric στο Gigaton PPA Program, προκειμένου οι προμηθευτές της Walmart να συμμετέχουν συνολικά σε PPA (συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας), καθώς οι μικρότερες εταιρείες ενδέχεται να μην έχουν το απαιτούμενο μέγεθος για να προσεγγίσουν αυτές τις αγορές ξεχωριστά. Η συνεργασία της Schneider Electric με τη Walmart στοχεύει στην επιτάχυνση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τη βάση προμηθευτών της Walmart και την αποφυγή ενός δισεκατομμυρίου μετρικών τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

 

«Η βιωσιμότητα είναι ζωτικής σημασίας για το STRIVE, τη στρατηγική μετασχηματισμού της Schneider Electric», δήλωσε ο Mourad Tamoud, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Global Supply Chain της Schneider Electric. «Πάντα αναλογιζόμαστε την κυκλικότητα, την ασφάλεια και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην λήψη των αποφάσεων μας και στις σχέσεις μας με τους προμηθευτές. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αλυσίδας εφοδιασμού εν μέσω πανδημίας, εκτιμούμε την ανοιχτή συνεργασία και επικοινωνία με την κοινότητα της αλυσίδας εφοδιασμού στη Διάσκεψη Κορυφής του GSSC και νιώθουμε ιδιαίτερη  τιμή για αυτήν την αναγνώριση».

 

Τον Ιανουάριο του 2021, η Schneider Electric αναγνωρίστηκε επίσης από την  Corporate Knights ως η πιο βιώσιμη εταιρεία παγκοσμίως και τον Μάϊο κατατάχθηκε τέταρτη ανάμεσα στις Top 25 Corporate Supply Chains από την Gartner.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.