Η τιμή της ηλιακής ενέργειας αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω φέτος

Οι ειδικοί αναμένουν ότι η τιμή της ηλιακής ενέργειας θα μειωθεί περαιτέρω φέτος, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Bloomberg New Energy Finance. Η ανάλυση προβλέπει μια πτώση της τάξης του 34% στις τιμές των πολυκρυσταλλικών ηλιακών μονάδων στην Κίνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις τιμές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Πλαίσιο Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, η μείωση των τιμών θα ευνοήσει τις συνθήκες για μεγαλύτερη φιλοδοξία στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισίου.

Η μείωση της τιμής των φωτοβολταϊκών το 2018 μπορεί να είναι περίπου ίδια με τη μείωση των τιμών των μονάδων το 2016, και θα υπολείπεται μόνο της πτώσης των τιμών το 2011, που έφτασαν το 40%. Η τιμή του μονοκρυσταλλικού δομικού στοιχείου που αποτελεί μονάδα αναφοράς για την έκθεση ήταν 0,37 δολάρια ανά βατ για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, και ίσως πέσει στα μόλις 0,24 δολάρια ανά βατ μέχρι το τέλος του 2018. Οι ειδικοί του BNEF προβλέπουν ότι οι τιμές των μονάδων θα μειωθούν κατά 10 έως 15% το επόμενο έτος.

Η Ινδία και οι αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την πτώση των τιμών των πάνελ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. «Οι διεθνώς συμφωνημένοι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισίου και της Ατζέντας για την Αειφόρο Ανάπτυξη δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την προσπάθεια αύξησης της παραγωγής ηλιακής ενέργειας και της υποστήριξης σε χώρες με μεγάλο ηλιακό δυναμικό. Αυτή είναι η στιγμή μας για να εκπληρώσουμε υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον που δόθηκε στο Παρίσι», δήλωσε η εκτελεστική γραμματέας του Τομέα Κλιματικής Αλλαγής των Ηνωμένων Εθνών, Πατρίσια Εσπινόζα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.