Η βαθύτερη κατάδυση όλων των εποχών έπεσε πάνω… σε πλαστικά σκουπίδια

Αμερικανός καταδύτης και ερασιτέχνης εξερευνητής του βυθού πραγματοποίησε την βαθύτερη κατάδυση που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, για να επιστρέψει στην επιφάνεια με την απογοητευτική είδηση ότι βρήκε στον πυθμένα σκουπίδια πλαστικού.

Πρόκειται για τον Βίκτορ Βέσκοβο ο οποίος καταδύθηκε 10.927 μέτρα (38.853 πόδια) με μονοθέσιο βαθυσκάφος στον πυθμένα του νοτιότερου άκρου της Τάφρου των Μαριανών, που πιστεύεται ότι είναι το βαθύτερο σημείο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η κατάδυση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αποστολής να χαρτογραφηθούν τα βαθύτερα σημεία των ωκεανών.

Πραγματοποιώντας πολλαπλά ταξίδια συνολικής απόστασης σχεδόν 11 χλμ (ένα από τα οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες), ο Βέσκοβο πέτυχε νέο ρεκόρ. Το προηγούμενο κατείχε ο Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτης του Τιτανικού, από το 2012, ο οποίος είχε καταδυθεί σε άλλο σημείο και πάλι της Τάφρου των Μαριανών.

Ο Βέσκοβο, 53χρονος χρηματιστής σήμερα στο επάγγελμα, με θητεία στο ναυτικό στο παρελθόν, εντόπισε μία πλαστική σακούλα και περιτύλιγμα από καραμέλες, αλλά και τέσσερα νέα είδη, που θα μπορούσαν να προσφέρουν στοιχεία για τις ρίζες της ζωής στην Γη. Δήλωσε στο CNN Πως ήθελε να δοκιμάσει τα όρια της ανθρώπινης προσπάθειας όσο και της επιστημονικής ανακάλυψης.

«Το να δοκιμάζεις τα όρια πιστεύω ότι είναι μια φυσική κλίση του ανθρώπου» σημείωσε.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.