Ινδία: Σχέδια για το μεγαλύτερο υβριδικό έργο αιολικής και ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

Το Υπουργείο Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ινδίας ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή του μεγαλύτερου υβριδικού έργου αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην περιοχή Ανανταπούρ στην πολιτεία Άντρα Πραντές.

Η μονάδα θα έχει δυναμικότητα 160 μεγαβάτ, με τα 120 μεγαβάτ να προέρχονται από την ηλιακή ενέργεια και τα άλλα 40 από την αιολική. Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένεται να διαθέσει 155 εκατομμύρια δολάρια για το έργο, στα πλαίσια της δέσμευσής της για τον τερματισμό των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα

Οι εγκαταστάσεις της μονάδας θα καλύπτουν περίπου 1.000 στρέμματα γης και θα περιλαμβάνουν ένα αποθηκευτικό σύστημα μπαταριών που θα της επιτρέπουν να λειτουργεί όλο το 24ωρο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Η περιοχή Ανανταπούρ αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με το δίκτυο και τις διακυμάνσεις της ισχύος, και οι αρχές ευελπιστούν ότι το νέο σύστημα θα προσφέρει σταθερή και αξιόπιστη ροή ισχύος στους κατοίκους.

Αν το πιλοτικό έργο στεφθεί με επιτυχία, τότε θα επεκταθεί για να εξυπηρετήσει και άλλες περιοχές της πολιτείας, που αντιμετωπίζουν παρόμοια ενεργειακά προβλήματα. Αυτό το είδος τεχνολογίας έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν σε διάφορα μέρη, αλλά ποτέ σε τόσο μεγάλη κλίμακα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεργαστεί με την Εταιρεία Ηλιακής Ενέργειας της Ινδίας (SECI), τον Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Άντρα Πραντές και τις εταιρείες NREDCAP και Andhra Pradesh Transco, για την ολοκλήρωση του έργου.

Η κυβέρνηση της πολιτείας έχει στόχο να λαμβάνει 10 γιγαβάτ ισχύος από ηλιακή και 8 γιγαβάτ από αιολική ενέργεια μέχρι το 2022. Οι υβριδικοί σταθμοί αναμένεται να παρέχουν τα 3 γιγαβάτ του συνόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.