Κινεζική επαρχία τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά από ΑΠΕ για επτά ημέρες

Η επαρχία Τσινγκχάι της Κίνας πρόσφατα τροφοδοτήθηκε μόνο με ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια για περίπου μια εβδομάδα. Η επαρχία, στην οποία κατοικούν πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, χρησιμοποίησε την αντίστοιχη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορούσε να είχε παραχθεί από 535.000 τόνους άνθρακα αυτές τις επτά ημέρες, χωρίς να παραχθούν επιβλαβείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα.

Η κρατική εταιρεία ηλεκτρικού δικτύου της Κίνας διενήργησε τη δοκιμή στην επαρχία Τσινγκχάι για να δείξει ότι τα ορυκτά καύσιμα δεν αποτελούν απαραίτητο συστατικό του ενεργειακού μέλλοντος. Έτσι, από τις 17 Ιουνίου έως τα μεσάνυχτα στις 23 Ιουνίου, η επαρχία χρησιμοποίησε μόνο καθαρή ενέργεια. Το 72,3% προήλθε από υδροηλεκτρική ενέργεια και το υπόλοιπο ποσοστό από άλλες πηγές όπως η ηλιακή και η αιολική.
Τη συγκεκριμένη εβδομάδα οι κάτοικοι της επαρχίας κατανάλωσαν 1,1 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας. Η επαρχία φιλοξενεί τον υδροηλεκτρικό σταθμό Λασίγουα, ο οποίος παράγει 10,2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως, καθώς και το ηλιακό πάρκο Λονγκγιάνγκτσια, το οποίο μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο.

Η επαρχία ήδη λαμβάνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το σύνολο των ενεργειακών δικτύων της περιοχής έχει εγκατεστημένη ισχύ 23,4 εκατομμύρια κιλοβάτ, και το 82,8% προέρχεται από καθαρές πηγές όπως η υδροηλεκτρική, η ηλιακή και η αιολική, αν και τα στοιχεία δεν έχουν επαληθευτεί από διεθνείς φορείς. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν σχέδια για περισσότερα έργα ανανεώσιμης ενέργειας. Η επαρχία έχει στόχο να ενισχύσει την αιολική και ηλιακή δυναμικότητα στις 35 εκατομμύρια κιλοβατώρες μέχρι το 2020 και να παρέχει 110 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας ετησίως σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Κίνας.

Σύμφωνα με τις κρατικές πηγές, η κυβέρνηση θα επενδύσει περίπου 370 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα τρία χρόνια, δημιουργώντας πάνω από 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.