Κοινή ανακοίνωση από τις οικογένειες Τόκα και Μαχαιρίτσα για το ζήτημα των καλλιτεχνών

Κοινή «δήλωση διαμαρτυρίας στα social media» δημοσίευσαν οι οικογένειες των Μάριου Τόκα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αναφορικά με την ασφυκτική όπως λένε περίοδο για τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η ανακοίνωση των οικογενειών

«Είναι βέβαιο πως μια γραπτή δήλωση διαμαρτυρίας στα social media δεν μπορεί να είναι και η μόνη δράση. Ωστόσο, μοιάζει δυστυχώς να είναι ένας απ’ τους ελάχιστους τρόπους έκφρασης σε αυτή την ασφυκτική, για όλους αλλά και για τον καλλιτεχνικό κόσμο, περίοδο.

Τώρα που οι μελωδίες κατακλύζουν το διαδίκτυο, παλεύοντας για την ψυχική ακεραιότητα και το ακμαίο ηθικό όλων, θα θέλαμε από την πλευρά μας, ως κληρονόμοι σπουδαίων δημιουργών, να αναφερθούμε στις αδρανείς-δράσεις για την στήριξη όλων των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου. Των ανθρώπων που παράγουν, υπηρετούν και προάγουν τον πολιτισμό στη χώρα μας.

Εδώ και καιρό βλέπουμε τις υπηρεσίες και τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, να προσπαθούν χωρίς καμία ελπίδα… κι όμως τα «τραγούδια» και οι «μελωδίες», όπως άλλωστε γίνεται πάντα, συνέχισαν και συνεχίζουν να παλεύουν χωρίς να το βάζουν κάτω… Τώρα αυτό! Ας μην είναι η χαριστική βολή.

Ένας κλάδος που στέκεται μπροστά σε κάθε συλλογική προσπάθεια και αγώνα, παίρνοντας θέση και δίνοντας φωνή σε όλους όσους έχουν δίκιο, έχει ανάγκη εδώ και πολύ καιρό ουσιαστική στήριξη. Πόσο μάλλον τώρα.

Τι πρόκειται να γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους;

Άλλωστε καλό είναι να μην ξεχνάει κανείς πως η φθορά της τέχνης σηματοδοτεί τη φθορά της παιδείας και του πολιτισμού.

Οικογένεια Μάριου Τόκα

Οικογένεια Λαυρέντη Μαχαιρίτσα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.