Μαζική εκστρατεία διαχείρισης αποβλήτων σε 4.000 πόλεις της Ινδίας

Μια τεράστια εκστρατεία διαχείρισης αποβλήτων θα ξεκινήσει σε 4.000 πόλεις σε όλη την Ινδία στις 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι.
Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας οδήγησε σε σημαντική αύξηση της παραγωγής στερεών αποβλήτων στα αστικά κέντρα. Μόνο οι αστικές περιοχές στην Ινδία παράγουν πάνω από 100.000 τόνους στερεών αποβλήτων ημερησίως, περισσότερους από τη συνολική ημερήσια παραγωγή αποβλήτων σε πολλές χώρες.
Μεγάλες μητροπόλεις όπως το Μουμπάι και το Δελχί παράγουν περίπου 9.000 και 8.300 τόνους την ημέρα, αντίστοιχα.
Λόγω της συνεχιζόμενης ταχείας οικονομικής ανάπτυξης, οι ινδικές πόλεις αναμένεται να ενισχύσουν τα καταναλωτικά τους πρότυπα. Ωστόσο, η κατά κεφαλήν παραγωγή αποβλήτων στην Ινδία παραμένει σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με εκείνη του δυτικού κόσμου.
Κατά την εκστρατεία, θα διανεμηθούν κάδοι αποβλήτων μπλε και πράσινου χρώματος σε αυτές τις πόλεις, σε μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κοινού. Στους μπλε κάδους θα συλλέγονται τα ξηρά σκουπίδια και στους πράσινους τα υγρά απόβλητα.
«Έχω την πεποίθηση ότι θα αναπτύξουμε μια κουλτούρα και τα νέα βήματα που θα ακολουθήσουμε για την επίτευξη της καθαριότητας θα συνεχιστούν. Μόνο τότε θα επιτύχουμε το όνειρο του Γκάντι και θα επιτύχουμε το είδος της καθαριότητας που είχε ονειρευτεί», δήλωσε ο Μόντι σε μηνιαίο ραδιοφωνικό πρόγραμμα.
Η κεντρική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων και τους εκπροσώπους των δήμων, θα ξεκινήσει την τεράστια εκστρατεία διαχείρισης των αποβλήτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τον Μόντι, ακόμα και ένα αποφασισμένο άτομο μπορεί να δημιουργήσει μία επιτυχημένη δημόσια εκστρατεία.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε σε μια τέτοια πρωτοβουλία καθαριότητας στην παραλία Βερσόβα στη Βομβάη, που ξεκίνησε από ένα άτομο και κατέληξε στην απομάκρυνση χιλιάδων τόνων αποβλήτων.
«Γι’ αυτό το εξαιρετικό έργο, ο πολίτης Αφρόζ Σαχ έγινε ο πρώτος Ινδός στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο ‘Πρωταθλητής της Γης’ του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP)», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.