Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου

Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου σημειώθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

To προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 8 Ιουνίου 2019 στα Τρίκαλα και ήταν ίσο με 39.2 °C. Η τιμή αυτή ξεπεράστηκε στην Ελευσίνα και στη Θήβα (Νέα Οδός) όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 4/6 έφτασε τους 39.3 °C.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τρίτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 181 από τους 502 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 35 °C ενώ σε 61 μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C.

Τσατραφύλλιας: Με διαδοχικά κύματα ζέστης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου

 

«Πολύ ζεστό αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κατά μέσο όρο 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Τα τελευταία χρόνια οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου από εξαίρεση φαίνεται να γίνεται κανόνας αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 40 βαθμούς έφτασαν τα θερμόμετρα τον Ιούνιου τις χρονιές 2007,2010 ,2016,2017,2021. Πυκνώνουν δηλαδή οι χρονιές που ο Ιούνιος εκδηλώνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες», τόνισε στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8/6», τόνισε επίσης.

 

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.