Παγκόσμια πρωτιά για το «Ναυάγιο»

Στην κορυφή της κατάταξης των κορυφαίων παραλιών του κόσμου για το 2018 φιγουράρει το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, σύμφωνα με το Flight Network.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις γνώμες δημοσιογράφων και πρακτορείων, το ταξιδιωτικό γραφείο με έδρα τον Καναδά δημιούργησε λίστες με τις κορυφαίες παραλίες του πλανήτη, με το «Ναυάγιο» να κατακτά την παγκόσμια πρωτιά.

Σύμφωνα με το Flight Network, η Ελλάδα είναι ικανή να μετατρέψει σε πραγματικότητα τα όνειρα για ταξίδια σε προορισμούς βγαλμένους από καρτ ποστάλ.

Όσο για το «Ναυάγιο», παρά τις πρόσφατες κατολισθήσεις, ο ιστότοπος στέκεται στα γαλαζοπράσινα νερά, σε ένα τοπίο που κόβει την ανάσα, ανάμεσα σε «χρυσούς» βράχους.

Μεταξύ των κορυφαίων παραλιών του κόσμου για το Flight Network, συγκαταλέγονται το Ελαφονήσι στην Κρήτη (στην 56η θέση) και η Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης (77η θέση).

Σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές παραλίες, το «Ναυάγιο» κατακτά όπως είναι λογικό εκ νέου την πρωτιά, με το Ελαφονήσι να συναντάται στην 7η θέση και την Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης στη 12η.

Στη 14η θέση μεταξύ των κορυφαίων ακτών της Ευρώπης βρίσκεται η παραλία Λογγάς στην Κέρκυρα, στην 20 θέση συναντάται η Περίσσα Σαντορίνης, ενώ 21ο είναι το Σαρακήνικο της Μήλου.

Οι ελληνικές παρουσίες στις 50 κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης συνεχίζονται με το λιμανάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου (28η θέση), ενώ η παραλία Λαλάρια της Σκιάθου ακολουθεί στην 31 θέση.

Σε ό,τι αφορά τις πιο δύσκολα προσβάσιμες παραλίες, οι οποίες συγκεντρώνουν λιγότερα βλέμματα και μικρότερο αριθμό τουριστών, το Flight Network ξεχωρίζει από την Ελλάδα το Αγιοφάραγγο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης κατάταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.