Παλαίωση του κρασιού στη θάλασσα από υποβρύχιο οινοποιείο

Ένα μοναδικό υποβρύχιο οινοποιείο στην Κροατία, χρησιμοποιεί νέες πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής κρασιού.

Ο Εντίβο Βίνα στο οινοποιείο του που βρίσκεται μία ώρα βόρεια από το Ντουμπρόβνικ αφού αφήσει τα μπουκάλια με το κρασί να παλιώσουν για τρεις μήνες κάτω από το έδαφος, τα βάζει κάτω από το νερό για δύο χρόνια. Όπως υποστηρίζει ο οινοποιός, αυτός ο ανορθόδοξος τρόπος παλαίωσης του κρασιού στη θάλασσα, αξιοποιεί τις τέλειες φυσικές συνθήκες θερμοκρασίες της θάλασσας για να μειώσει τη θερμοκρασία του κρασιού. Παράλληλα, θεωρεί ότι η «τέλεια ησυχία» της θάλασσας κάνει το κρασί ακόμα πιο ποιοτικό.
Αν επιλέξετε το κρασί που φτιάχνεται στη θάλασσα, ο πρωτοπόρος οινοποιός σας δίνει και την ευκαιρία, να βουτήξετε στο νερό ο ίδιος και να δείτε από κοντά και να εξερευνήσετε το ιδιότυπο οινοποιείο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε μόνοι σας τη διαδικασία κάτω από το νερό, αλλά να επιλέξετε και το αγαπημένο σας μπουκάλι.
Τέλος, τα μπουκάλια τα ίδια είναι πολύ ξεχωριστά, καθώς είναι καλυμμένα με κοχύλια και κοράλλια που μπορούν να διακοσμούν το τραπέζι σας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.