Τι ξέρουμε για την πρώτη κλωνοποιημένη γάτα

Ο Huang Yu ήταν απελπισμένος όταν έχασε τη 2,5 ετών γάτα του, που φώναζε Garlic, ήξερε όμως καλά τι έπρεπε να κάνει: να φτιάξει μια ακριβώς ίδια!

Κι εδώ μπαίνει στην ιστορία μας η Sinogene, μια εταιρία κλωνοποίησης από το Πεκίνο που έχει κλωνοποιήσει ως τα σήμερα πάνω από 40 σκυλάκια, μεταξύ αυτών και το πρώτο κλωνοποιημένο αστυνομικό κουτάβι.

Η τεχνική είναι ακόμα καινούρια και ως έναν βαθμό πειραματική, ειδικά όταν μιλάμε για γάτες, η Sinogene αποδέχτηκε ωστόσο την πρόκληση.«Τα αναπαραγωγικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά της γάτας είναι διαφορετικά από αυτά των περισσότερων ζώων», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής κτηνίατρος Shi Zhensheng, ο οποίος χαιρέτισε την Garlic 2.0 ως «μια από τις ελάχιστες επιτυχημένες προσπάθειες του κόσμου, σηματοδοτώντας ένα μεγάλο άλμα για την Κίνα στον τομέα της κλωνοποίησης».

Ένας χρόνος πειραμάτων χρειάστηκε για να μεταφερθεί το κλωνοποιημένο έμβρυο στην παρένθετη μητέρα του, η οποία το κράτησε εντός της για 66 ημέρες. Η Garlic 2.0 γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 2019 με φυσιολογικό τοκετό και το DNA της ήταν απόλυτα όμοιο με της νεκρής Garlic. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, η διαδικασία στοίχισε συνολικά 31.700 ευρώ.

Η κλωνοποίηση των ζώων, μας λέει η Sinogene, δεν γίνεται αποκλειστικά για το καπρίτσιο των ανθρώπων, καθώς έτσι μπορούν να σωθούν άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση ή αρρώστιες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.