Το ελληνικό startup που θέλει να αλλάξει την οικιακή καλλιέργεια

Η CityCrop είναι μια νεοφυής ελληνική επιχείρηση που ετοιμάζεται να λανσάρει ένα καινοτόμο προϊόν με πολλές φιλοδοξίες. Σε αυτή την περίπτωση η λέξη «καινοτόμος» δεν είναι απλώς ένα βολικό δημοσιογραφικό κλισέ, καθώς η ομάδα των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών έχει πράγματι πρωτοτυπήσει.

Αυτό που προσφέρουν σε ενδιαφερόμενους σε όλο τον κόσμο είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα οικιακής καλλιέργειας λαχανικών, φρούτων και βοτάνων. Οι πιο σύγχρονες τάσεις της βιολογικής καλλιέργειας και της υδροπονίας συναντούν το mobile οικοσύστημα, σε μια ευφυή υλοποίηση.

Πώς λειτουργεί
Οι δημιουργοί του το λανσάρουν ως την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη συσκευή καλλιέργειας για εσωτερικούς χώρους. Στην πράξη ο καθένας μπορεί να καλλιεργήσει οπουδήποτε –ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα– υγιεινά προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου: από σαλάτες και φυλλώδη λαχανικά, μαρούλια και ρόκες, σπανάκι και kale μέχρι βασιλικό, μέντα, χαμομήλι, ρίγανη και διάφορα αρωματικά βότανα.

Το σύστημα βασίζεται στην υδροπονική καλλιέργεια και δεν απαιτεί χώμα για την καλλιέργεια, καθώς τα φυτά λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται απευθείας από το νερό.

Η ομάδα στέλνει το πλήρες kit, καθώς και τους σπόρους που μπορούν να φυτρώσουν στο ειδικό σύστημα «κουτί» της CityCorp, το οποίο είναι και αρκετά μικρό (45 x 45 x 88 εκ.) ώστε να χωρά σχεδόν παντού. Ενσωματώνει δύο δίσκους με 12 δοχεία έκαστος, προσφέροντας χώρο για ταυτόχρονη καλλιέργεια 24 φυτών.

Το CityCorp συνεργάζεται με ένα application για κινητά και tablets με iOS ή Android λειτουργικό. Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να ελέγχει και να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή την καλλιέργεια απ’ όπου κι αν βρίσκεται. Εκτός από την παρακολούθηση, ο χρήστης μπορεί να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία, την υγρασία, τον φωτισμό και τους κύκλους ποτίσματος με το πάτημα ενός πλήκτρου στην οθόνη του smartphone.

Πόσο κοστίζει
Όπως τονίζει η ομάδα πίσω από το CityCrop ,για την καλλιέργεια δεν απαιτείται η παραμικρή εμπειρία. Ο καθένας μπορεί να καλλιεργήσει, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, ενώ ιδανικό είναι και για τους πιο έμπειρους και φανατικούς ιδιοκαλλιεργητές, καθώς προσφέρει δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να απαιτεί φυσική παρουσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.