Το Σάββατο η «Ώρα της Γης»

Η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια, έρχεται στις 20.30 το Σάββατο 25 Μαρτίου.

Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπως και σε άλλα παγκόσμια μνημεία.

Πέρυσι, για την «Ώρα της Γης», έσβησαν τα φώτα τους 12.700 μνημεία σε όλον τον κόσμο.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με πρωτοβουλία του WWF, ως συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Δέκα χρόνια μετά, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη συμμετοχική δράση για το περιβάλλον που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.

Πολίτες, οργανισμοί και επιχειρήσεις από 7.000 πόλεις, σε περισσότερες από 170 χώρες, έχουν στείλει έκτοτε το δικό τους μήνυμα.

«Με τη χώρα μας και τη Μεσόγειο να είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δεν έχουμε καιρό να χάσουμε. Η ώρα να αλλάξουμε την κλιματική αλλαγή είναι τώρα», δήλωσε ο διευθυντής του WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας.

«Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα – πιο επίκαιρο από ποτέ – ενάντια στον άνθρακα και την υποβάθμιση των φυσικών μας πόρων που είναι και η ασπίδα μας. Σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, ρίχνουμε φως στη συλλογική δράση απέναντι στη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.