VW: Σχέδια για στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα μετά από το σκάνδαλο εκπομπών

Ένα μήνα μετά το σκάνδαλο των εκπομπών ντίζελ, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Volkswagen συζητά σχέδια στροφής προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Βέβαια προτού γίνει αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να εξοπλίσει όλα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική με νέα τεχνολογία επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής, μιας χημικής διαδικασίας που διασπά τα οξείδια αζώτου σε άζωτο και νερό.

Πέρα από τις εξελίξεις στα οχήματα ντίζελ, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα εστιάσει την γκάμα των προϊόντων και τις βασικές τεχνολογίες της μακριά από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, αναπτύσσοντας νέα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

Οι λεπτομέρειες ακόμα είναι λιγοστές, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το οποίο υποτίθεται σχεδιάζεται εδώ και χρόνια, και θα είναι «εμβληματικό για το προφίλ της εταιρείας κατά την επόμενη δεκαετία».

Μία τέτοια μετάβαση σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μεγάλο αυτοκίνητο με ανεξαρτησία μεγάλων αποστάσεων φαντάζει δύσκολη, χωρίς να έχουν προηγηθεί χρόνια επενδύσεων, όπως για παράδειγμα έχουν πράξει ανταγωνιστές της εταιρείας στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Για αυτό το λόγο η Volkswagen ίσως εστιάσει σε υβριδικά οχήματα που συνδυάζουν ηλεκτρικό και συμβατικό κινητήρα, ώστε να μπορούν να τροφοδοτούνται τόσο με ηλεκτρισμό όσο και με βενζίνη. Παρόμοια σχέδια έχουν αναπτύξει και εταιρείες όπως η Audi, η Bentley και η Lamborghini.

Εξάλλου η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα μειώσει τις επενδύσεις της κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, ως συνέπεια του πολύκροτου σκανδάλου εκπομπών. Η εταιρεία κάνει προετοιμασίες για τις οικονομικές αποζημιώσεις και τα αναπόφευκτα πρόστιμα, υπολογίζοντάς τα στα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά διάφοροι ειδικοί εικάζουν πως το τελικό ποσό θα είναι αρκετά υψηλότερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.