Παρουσιάστηκε σε Σκόπελο και Σκιάθο το βιβλίο της Έλενας Νταβλαμάνου

Η πρώτη επαφή του Βιβλίου με το νεανικό κοινό φαίνεται ότι εξέπληξε ευχάριστα τους διοργανωτές, αλλά και την ίδια την Έλενα Νταβλαμάνου που δεν περίμενε η πρώτη της συγγραφική απόπειρα να έχει τόσο θετική ανταπόκριση.

Το ξεκίνημα έγινε στο νησί της Σκοπέλου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φιλόξενου Skopelos Village όπου η διεύθυνση του Ξενοδοχείου καλωσόριζε του μικρούς φίλους με ένα μίνι γευστικό πρωινό.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η ιστορία του μικρού μας ήρωα του Λεωνίδα που καθήλωσε τους μικρούς φίλους που με απόλυτη ησυχία άκουγαν προσεκτικά την παρουσίαση της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Έλενας Νταβλαμάνου, να μιλάει για την πλεονεξία, τη σημασία του περιττού και του απαραίτητου και την αληθινή φιλία.

Σήμερα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε…τα χρειαζόμαστε, όμως, όλα όσα έχουμε;

Ένα ερώτημα που δεν απευθύνεται μόνο στα μικρά παιδιά αλλά κυρίως στους γονείς και γενικότερα στους ενήλικες.
Μέσα από το παιδικό εργαστήρι που είχαν δρομολογήσει οι διοργανωτές οι μικροί φίλοι έγιναν οι ήρωες του βιβλίου, συζήτησαν, μοιράστηκαν εμπειρίες, έπαιξαν και ζωγράφισαν και επαναπροσδιόρισαν μέσα από βιωματικά παιχνίδια τις αξίες της ζωής.

Το φινάλε βρήκε τη συγγραφέα να υπογράφει δεκάδες βιβλία αλλά και μια βαθιά μελαγχολία που αποτυπωνόταν στα μάτια των παιδιών ότι αυτή η ιστορία ή αυτή η συνάντηση δεν έπρεπε να τελειώσει.

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο η Έλενα να δώσει την υπόσχεσή της, πως σύντομα θα επιστρέψει σε αυτά τα νησιά, να ξαναδεί αυτά τα παιδικά μάτια που δύσκολα την αποχωρίζονταν.

Τα ίδια συναισθήματα πλημμύρισαν και το Μπούρτζι την αμέσως επόμενη ημέρα, στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Εκεί βέβαια τα συναισθήματα «πνίγηκαν» μέσα στις πολύχρωμες μπάλες παγωτού που δωρεάν δόθηκαν στα μικρά παιδιά με το τέλος της παρουσίασης και του παιδικού εργαστηρίου με τη φροντίδα της γνωστής επιχείρησης «Τσακ-Μπαμ».

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς την συμβολή του 1ου Τοπικού Συστήματος Προσκόπων Σκοπέλου και του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ της Σκιάθου αλλά και όλων των επιχειρήσεων που συνέβαλαν στη διοργάνωση.
Το βιβλίο διατίθεται από τη ΔΥΑΣ Εκδοτική και όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το 6980218621.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.