Έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης ναυτικής και ναυπηγικής παράδοσης Σκιάθου

Φωτογραφίες από την εκδήλωση, (Άννα Ταχτσή)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ναυτικής και ναυπηγικής παράδοσης Σκιάθου, την Κυριακή 26 Ιουλίου στο πολιτιστικό κέντρο Μπούρτζι.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, «την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τρακόσας Θεοδόσης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Πρεβεζάνο, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους εμπνευστές της ιδέας και τους παρευρισκόμενους και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, η οποία αποτελεί στην ουσία τον προπομπό της μόνιμης λειτουργίας του ναυτικού μουσείου Σκιάθου.
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του κ. Ιωάννη Παρίση, συνταξιούχου πλοίαρχου Ε.Ν. και πρόεδρο του συλλόγου συνταξιούχων ναυτικών Σκιάθου, στην οποία περιέγραψε τη μακροχρόνια προσπάθεια του συλλόγου συνταξιούχων ναυτικών για τη δημιουργία της έκθεσης, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτόν τον στόχο και αφιέρωσε την έκθεση σε όλους τους Σκιαθίτες ναυτικούς.
Έπειτα τη σκυτάλη πήρε ο καλλιτέχνης Αντώνης Μιτζέλος ο οποίος αφού ευχήθηκε με τη σειρά του η έκθεση να έχει την αναγνώριση που της αξίζει, στη συνέχεια με ρετιτάλ κλασσικής κιθάρας μάγεψε το κοινό.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα της έκθεσης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Τρακόσα Θεοδόση να κόβει τη κορδέλα και να εγκαινιάζει την επίσημη έναρξη της έκθεσης με θέμα δύο αιώνες ναυπηγικής και ναυτικής ιστορίας της Σκιάθου.
Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση σχημάτισαν τις καλύτερες εντυπώσεις τονίζοντας το πόσο είχε πραγματικά ανάγκη ο τόπος τη συγκεκριμένη έκθεση διότι εξιστορεί και περιγράφει με το καλύτερο τρόπο τη ναυτική ιστορία της Σκιάθου.
Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχουν εδέσματα και ποτά για όλους τους καλεσμένους».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση, (Άννα Ταχτσή)
Φωτογραφίες από την εκδήλωση, (Άννα Ταχτσή)
Φωτογραφίες από την εκδήλωση, (Άννα Ταχτσή)
Φωτογραφίες από την εκδήλωση, (Άννα Ταχτσή)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.