Έζησαν «Το κυνήγι ενός θησαυρού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος»

Παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, με το νέο βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή

Ολοκληρώνοντας τις δράσεις του, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για το καλοκαίρι του 2014, το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α. Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Το κυνήγι ενός θησαυρού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος».

Με αφορμή το βιβλίο του κ. Διονύση Λειμονή με τίτλο «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο», αλλά και τη φυσική του παρουσία στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π. τα παιδιά δέχθηκαν ερεθίσματα από ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τα Παρθενώνια μάρμαρα και μέσα από διαδραστικό τρόπο, γνώρισαν την ιστορία των μαρμάρων. ‘Έμμεσα από τη πλοκή του μυθιστορήματος του κ. Λειμονή οικειοποιήθηκαν με αρχαιολογικούς όρους, ενώ με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο από τις εμψυχώτριες του Κ.Δ.Α.Π. ανέσυραν μέσα από «το ναυάγιο των Κυθήρων» το θησαυρό – κλοπιμαία μάρμαρα του Παρθενώνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Γράμματα.
Το πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο Τελικός Δικαιούχος της δράσης είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.