«Έθιμα και κάλαντα των Ελλήνων»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της Μητρόπολης

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα “Έθιμα και κάλαντα των Ελλήνων”.

Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στα έθιμα και τις παραδόσεις που αναβιώνουμε αυτή τη γιορτινή περίοδο, με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν την εθνική μας κληρονομιά και να γίνουν συνειδητοί συνεχιστές της.

Τα παιδιά μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, παρουσίασαν με επιτυχία κάποια από τα έθιμα αυτά και χόρεψαν παραδοσιακού ελληνικούς χορούς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα του Δωδεκαημέρου. τα παιδιά συνόδευσαν με παραδοσιακά μουσικά όργανα η μουσική σχολή Τραγουδάρα.

Σε κλίμα συγκίνησης γονείς γιαγιάδες και παππούδες που είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο, παρακολούθησαν και καμάρωσαν τα παιδιά φέρνοντας τους μνήμες του παρελθόντος. Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κιαμέτης Δαμασκηνός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.