«Έτσι Πολεμήσαμε»: Νέο επίκαιρο πρόγραμμα

Που εφαρμόζει με επιτυχία το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, εκτός των παγίων μουσειοπαιδαγωγικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπόνησε και εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια, σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου, υλοποιεί και άλλα με επίκαιρο χαρακτήρα, όπως το τρέχον, με τίτλο «έτσι πολεμήσαμε».

Το νέο μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «έτσι πολεμήσαμε», είναι αφιερωμένο στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και εφαρμόζεται τον τρέχοντα μήνα. Στο πρόγραμμα σκίτσα και ζωγραφικοί πίνακες του μαχητή του Έπους της Αλβανίας και παράλληλα μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Αλέξανδρου Αλεξανδράκη (1913-1968) ζωντανεύουν και προσφέρουν ένα μάθημα ιστορίας και ιστορίας της τέχνης, μια διαφορετική σκοπιά με βασικό σκοπό να δουν και να προσεγγίσουν οι μαθητές τον Πόλεμο του 1940.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου, προσαρμοσμένο στο γνωστικό και εξελικτικό τους επίπεδο και σκοπό έχει να τους ευαισθητοποιήσει με αυτή την πτυχή της ελληνικής ιστορίας, διαμέσου της τέχνης της ζωγραφικής.

Τελικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν με τις αξίες της εθνικής επετείου, να συνεργαστούν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά αποκτώντας μία ακόμα εκπαιδευτική εμπειρία μέσα στο μουσειακό χώρο του ΛΕΒ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες- δήλωση συμμετοχής καθημερινά, Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου: Κοραή 79, 2421033938, 2421305753 και 6945852406.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.