Αλκυόνη Παπαδάκη: Να προχωρούμε με το κεφάλι ψηλά…

Αισιόδοξη δηλώνει η αγαπημένη συγγραφέας, καλώντας «να αντιστεκόμαστε, να κάνουμε όνειρα, να βάζουμε στόχους…»

«Αγαπώ το Βόλο και έχω πάρα πολλούς φίλους»… Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη συνέντευξή της στο «Ράδιο-Ένα 102,5», με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή της στην πόλη μας για την παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια», (εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ), η αγαπημένη συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη.

Συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Ηλία Κουτσερή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου, τόνισε αναφορικά με το τελευταίο της βιβλίο , ότι «ένιωθα μέσα μου μια αισιοδοξία και ήθελα να τη μεταφέρω και στους άλλους. Εύχομαι σε όλους να ξανάρθουν γρήγορα τα χελιδόνια και το πιστεύω ότι θα ξανάρθουν… Αυτό το βιβλίο έχει μια νότα αισιοδοξίας. Είναι μια αντίσταση για τα όσα έχουν συμβεί και μια ελπίδα για όσα περιμένουμε».

Η κα Παπαδάκη, έκανε αναφορά και στο προηγούμενο βιβλίο της με τον τίτλο «Σ΄ ένα γύρισμα της ζωής», το οποίο, γράφτηκε σύμφωνα με την ίδια, με θυμό, στα όσα συμβαίνουν, γι΄αυτό και έβαλε έναν νεαρό να αντιπαρατίθεται με τον πατέρα του και να τα λένε όλα αυτά…

Η αγαπημένη συγγραφέας, εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξη για το μέλλον μας, τονίζοντας ότι «περιμένω, έχω μέσα μου μια αισιοδοξία, ότι όλα θα πάνε καλά . Καιρός είναι να βγούμε από την εθνική κατάθλιψη…».
Υπαραμύνθηκε του ρόλου που έχει η τέχνη διαχρονικά, υποστηρίζοντας ότι «πιστεύω ότι η τέχνη σώζει… Το ταλέντο, όταν μπορεί να προσφέρει κάτι στην κοινωνία, είναι χρήσιμο», ενώ σε ότι την αφορά, σημείωσε ότι «αυτό προσπαθώ να κάνω . Να είμαι κοντά στους ανθρώπους. Προσπαθώ να καταλαβαίνω τα προβλήματα και τις καταστάσεις των άλλων και να τις συμμερίζομαι. Όσο μπορώ να δίνω νοερά ένα χέρι…».

Η κα Παπαδάκη, ρωτήθηκε παράλληλα, εάν η ίδια έχει πληγωθεί από τη γενικότερη κατάσταση και απάντησε ότι πληγώθηκε, καθώς «δεν είναι από αυτούς που τη βγάζουν καθαρή», σημείωσε όμως, ότι «μέσα μου έχω την πεποίθηση ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε, πρέπει να προσπαθούμε, να κάνουμε όνειρα, να βάζουμε στόχους στη ζωή μας, να χαιρόμαστε με καθημερινά, όχι σπουδαία πράγματα, της καθημερινότητας και να προχωρούμε με το κεφάλι ψηλά…» .

*Σημειώνεται, ότι η ραδιοφωνική συνέντευξη, δόθηκε την ημέρα που η κα Παπαδάκη, ήρθε στο Βόλο για την παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.