Βραβεύτηκε ο Βασίλης Τασούδης

Ο Βασίλης Τασούδης, φορώντας το μετάλλιο της Ολυμπιάδας, δέχεται τα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Εταιρείας (Φωτ. Ιωάννης Σκοτεινιώτης)
Κατά την αστρονομική ομιλία του Σεραφείμ Σπανού

Την περασμένη Κυριακή, 7η Δεκεμβρίου, βραβεύτηκε ο αρχιμουσικός και διευθυντής της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου κ. Βασίλης Τασούδης, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, ενώπιον πυκνού ακροατηρίου, που ήλθε αυθόρμητα, χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις, τόσο για να τιμήσει τον βραβευόμενο όσο και για να ακούσει την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του φυσικού κ. Σεραφείμ Σπανού, για τους μετεωρίτες και του δίδυμους μετεωρίτες των Ζερελίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η βράβευση έγινε επειδή ο εν λόγω αρχιμουσικός, συνέθεσε τον Ολυμπιακό Ύμνο «ΙΡΙΔΑ» των Διεθνών Ολυμπιάδων Αστρονομίας και Αστροφυσικής, το 2013 και παίχθηκε κατά την έναρξη εκείνης της 7ης Ολυμπιάδας στην παραλία του Βόλου, τον προπερασμένο Αύγουστο.
Η Εταιρεία επιφύλαξε και μια έκπληξη στον κ Τασούδη, όταν πρόβαλε ένα βίντεο με την έναρξη της φετινής 8ης Ολυμπιάδας της Ρουμανίας, κατά την οποία παίχθηκε η «ΙΡΙΔΑ», με όλο το μεγάλου πλήθος των συμμετεχόντων χωρών και ιδιαίτερα των Ρουμάνων να στέκεται προσοχή και να τον ακούει με απόλυτη σιγή, τον ύμνο του κ. Τασούδη.

Την περασμένη Κυριακή επίσης, παίχθηκε για πρώτη φορά και το 6λεπτο βίντεο της 10ήμερης Ολυμπιάδας του 2013, το οποίο εντυπωσίασε το ακροατήριο διότι περιέγραφε και έδειχνε, σκηνή προς σκηνή όλες τις φάσεις της διοργάνωσης εκείνης: Την υποδοχή των αποστολών από τις 38 χώρες του κόσμου, την παρέλαση στη σκηνή της παραλίας μας, τις πολύωρες εξετάσεις των μαθητών, τις πολύωρες επίσης συνεδριάσεις των καθηγητών, τις ψυχαγωγίες και τις εκδρομές των μαθητών και των καθηγητών, το μπάνιο στον Άναυρο, τις πορείες στο Πήλιο, την εκμάθηση ελληνικών χορών, την κρουαζιέρα στον Παγασητικό, την απονομή των μεταλλίων στο Συνεδριακό Θεσσαλίας και τελικά την αναχώρηση των αποστολών από το σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου.

Όλα αυτά εντυπωσίασαν τους προσελθόντες και έγιναν στα πλαίσια της μηνιαίας ομιλίας του Δεκεμβρίου, που έκανε ο κ. Σπανός, η οποία με τη σειρά της έδωσε μια επιστημονική νότα στην εκδήλωση, η οποία πλαισιώθηκε με πολλές προβολές, ωραία βίντεο και προ παντός, με τις εικόνες των δύο λιμνών στα Ζερέλια Αλμυρού, οι οποίες οφείλονται σε δυο δίδυμους μετεωρίτες που έπεσαν εκεί πριν από χιλιάδες χρόνια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.