Βραδιά ποίησης με την συντροφιά της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου

Το Σάββατο 21Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Το Κέντρο Πολιτισμού « Ιωλκός» σε συνεργασία με την Δ/νση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ του Δ. Βόλου διοργανώνουν με αφορμή την «ημέρα της ποίησης» την 21η Μαρτίου ημέρα Σάββατο και ώρα 8 μ.μ στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας , βραδιά ποίησης με την συντροφιά της μεγάλης Ελληνίδας πολυτραγουδισμένης στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αρετή Τζανετοπούλου Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου με θέμα « Η ποίηση στη ζωή μας» .

Τραγούδια αγαπημένα και πολυτραγουδισμένα της Λίνας Νικολακοπούλου , θα ακουστούν αυτή την βραδιά από τον καταξιωμένο Βασίλη Αγροκώστα με την συνοδεία της ορχήστρας των μουσικών χρωμάτων του Κων/νου Γράβου ( του Μουσικού σχολείου Βόλου) , όπως επίσης την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο συνθέτης Ζαφείρης Κουκουσέλης και η ερμηνεύτρια Χριστίνα Κουλάκου , ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια από το μουσικό ντουέτο « Άνεμος» με την Κατερίνα Νιτσοπούλου και τον Κώστα Χατζόπουλο , με εξαιρετικές επιτυχίες στο ενεργητικό τους , ποιήματα της θα απαγγείλει η ίδια η Λίνα Νικολακοπούλου.

Η πολυσχιδής Λίνα Νικολακοπούλου που έχει συμπληρώσει ήδη τριάντα χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι, με ένα τρόπο γραφής πολύ ισχυρό και ιδιαίτερο μπαίνει στο χώρο του τραγουδιού επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τον ελληνικό στίχο. Ο λόγος της είναι σύνθετος, με θέματα ερωτικά αλλά και κοινωνικά, χρησιμοποιεί μεταφορές, νεολογισμούς και έντονες εικόνες, πολλές φορές υπερρεαλιστικές. Οι στίχοι της Νικολακοπούλου αποτυπώνουν μια διαφορετική ανάγκη έκφρασης από τη μέχρι τότε στιχουργία, με θέματα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, γίνονται περισσότερο ψυχογραφικοί, περισσότερο προσωπικοί, θίγοντας τους σύγχρονους προβληματισμούς του ανθρώπου.
Οι συντελεστές της εκδήλωσης μεταξύ άλλων επισημαίνουν « Στόχος μας είναι να γίνουν οι βραδιές αυτές γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μας, να επαναπροσδιοριστεί η σχέση μας μαζί της και να καταφέρει να γίνει σιγά-σιγά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από τις αντι-ποιητικές μέρες που ζούμε τα τελευταία χρόνια και να χαρούμε όσα η ποίηση μας προσφέρει». Είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.