«Βραδινό Σκασιαρχείο»

Δεύτερη παρουσίαση της μουσικής παράστασης

Δεύτερη παρουσίαση της μουσικής παράστασης από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μετά την πολύ πετυχημένη πρώτη παρουσίαση της Μουσικής Παράστασης για μικρούς και μεγάλους «Βραδινό Σκασιαρχείο» που το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 ακολουθεί η δεύτερη παρουσίαση το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:00 στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στην οδό Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στέφανου Παπαδόπουλου. Η διακεκριμένη υψίφωνος και καθηγήτρια μονωδίας του Δ.Ω.Β., Σύλβια Τσιμπανάκου, θα ερμηνεύσει για ακόμη μία φορά αποσπάσματα από όπερες και μιούζικαλ πλαισιώνοντας και ζωντανεύοντας την ιστορία.
Τη σύλληψη-ιδέα, μουσική επιμέλεια, σκηνοθεσία, φωνητική διδασκαλία έχει κάνει η Σύλβια Τσιμπανάκου (Καθηγήτρια Μονωδίας του Δ.Ω.Β), βοηθός σκηνοθεσίας και κινησιολογίας η Εύα Κατούνια, θεατρικές κατασκευές η Βασιλική Μπουγά,, φωτογραφικό υλικό και μοντάζ ο Μάριος Νιζάμης, τους φωτισμούς ο Βασίλης Σταμόπουλος και ο Κώστας Τατάκος, και την Τεχνική υποστήριξη ο Αργύρης Ζήσης, με τον Θανάση Ματσαγγιά.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Σύλβια Τσιμπανάκου (Ερμιόνη & Φεγγάρι), το φωνητικό σύνολο του Δ.Ω.Β. «Voice and Voices» με τους:

Δήμητρα – Ιόλη Εξάρχου (Κλαίρη), Μάριο Νιζάμη (Ανδρέας), Γιώργο Σατάση (Στρατηγός) Παναγιώτη Αγγούμη, Αθηνά Γκουράρου, Ευαγγελία Καπατσέλου, Εύα Κατούνια, Φώτη Κουρεμένο, Αυγουστίνο Μιχαλόπουλο – Σταθόπουλο, Δήμητρα Μόσχου, Βασιλική Μπουγά, Χριστίνα Πετσιά, Μαρίνα Σδούγκου, Δημήτρη Χριστόπουλο. Επίσης, τα παιδιά από την παιδική χορωδία του Δ.Ω.Β:
Βίκυ Αντωνοπούλου, Λυδία Ανυφαντή, Στέφανος Αρμπάρας, Ζωή Γιαννακοπούλου, Θεόδωρος Κατσούλης, Κυριάκος Κουτσοδημήτρης, Σταυρής Λιάπης, Ιουλία Μπέη, Μαρία Μπέη, Φωτεινή Μπένη, Δημήτρης Πετσιάς, Χρυσόστομος Πετσιάς, Μάγδα Σίλελη, Ελένη Χαλβέ.
Την αφήγηση κάνει ο Δημήτρης Κουτσοδημήτρης και την όλη παράσταση συνοδεύει στο πιάνο ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος (τάξη διπλώματος Ντίνου Μαστρογιάννη).

«Βραδινό σκασιαρχείο»
Η καλλιτεχνική Διεύθυνση ανήκει στον Ανδρέα Μιμαίο, καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί πως και στη δεύτερη παράσταση, όπως και σε αυτή που προηγήθηκε, η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και πως όλοι οι συντελεστές που αναφέρονται πιο πάνω συμμετέχουν αφιλοκερδώς καταθέτοντας το ταλέντο και τον πολύτιμο χρόνο τους προκειμένου να παρουσιάσουν μία παράσταση υψηλού επιπέδου.
Το «Βραδινό σκασιαρχείο» είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε μια φανταστική χώρα του νότου στα τέλη του 19ου αιώνα.
Η συγκεκριμένη παράσταση σηματοδοτεί την επίσημη εκδήλωση έναρξης του «ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΥ» ΙΙ (www.wintersweetmusic.org), του ετήσιου κύκλου εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, που εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου (www.doepap.gr), την επιμέλεια του οποίου κάνουν ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος μαζί με τον διεθνούς φήμης Βολιώτη πιανίστα Ντίνο Μαστρογιάννη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.