Γιόρτασαν και έκοψαν την πίτα τους οι Θράκες της Μαγνησίας

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου Θρακών, αρκετών εκπροσώπων των αρχών της πόλης, μεταξύ των οποίων της Αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέας Κολυνδίνη του Αντιδημάρχου του Δήμου Ρ. Φεραίου Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη, του δημ. Συμβούλου του Δήμου Βόλου κου Ζαρκάδα Απόστολου, της πρώην βουλευτού του Νομού, κα Ζέττας Μακρή, του διοικητού της 111 ΠΜ κου Κελλάρη Κων/νου, καθώς και των Αδελφοποιημένων Πολιτιστικών Συλλόγων Ηπειρωτών, Μακεδόνων, Κρητών, Κυπρίων, Ιώνων, καθώς και εκπρόσωποι από τον σύλλογο «Διάπλαση Ριζομύλου Μαγνησίας» έγινε και η φετινή κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θρακιώτικα κάλαντα από το παιδικό χορευτικό, καθώς και μια μικρή αναβίωση του Χριστουγεννιάτικου εθίμου της ΣΟΥΡΒΑΣ, ακολούθησε η κοπή της πίτας, με τις ευλογίες των πατέρων Βαρνάβα και Κωνσταντίνου, ακολούθησε ένα μικρό καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο, καθώς και χαιρετισμοί των επισήμων, ακολούθησε χορευτική παρουσίαση Θρακιώτικων χορών από τα παιδικά τμήματα του συλλόγου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Μαλαμίδης, «θα πρέπει να συγχαρούμε τις δασκάλες του συλλόγου μας Μάντζιαρη Μαρία και Νικολίδου Αθηνά, για άλλη μια φορά για την σπουδαία και συγκινητική προσπάθεια που καταβάλουν για να βγουν αυτές οι παρουσιάσεις των παιδιών.

Ακολούθησε γλέντι για όλο τον κόσμο. Μουσικοί παρέα μας ήταν ο Ζεράι Στέφανος με τη γκάιντα, ο Χρυσόστομος με το ακορντεόν και ο δικός Απόστολος Κανδύλας με το νταούλι.

Ήταν μια ωραία εκδήλωση, όπως άλλωστε προστάζει το καταστατικό για τη συνεύρεση των μελών και φίλων για κάνα μασάλι, και να θυμόμαστε την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Τα νομίσματα στις πίτες, στην παιδική, ήταν ένα tablet και ο τυχερούλης ήταν ο Λιακόπουλος Άγγελος, και για τους μεγάλους μια δώρο επιταγή των 30 ευρώ προσφορά του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους,
ευχές για μια Χρονιά με υγεία και χαμόγελα πολλά».
thrakes2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.