Γιώτα Νέγκα στο «Ράδιο-Ένα 102,5»: «Η δύσκολη εποχή μας θα αναδείξει σημαντικά πράγματα…»

Η γνωστή ερμηνεύτρια μίλησε με αφορμή την παρουσία της στο Βόλο

«Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη, αλλά θα αναδείξει σημαντικά πράγματα, γιατί σημαντικά πράγματα συμβαίνουν και χρειάζεται να τα πούμε», είπε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» η γνωστή ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα με αφορμή την παρουσία της στο Βόλο, για μια μουσική παράσταση με το Θ. Καραμουρατίδη.

Συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή, τόνισε ότι, «τα αληθινά τραγούδια που αγγίζουν τις καρδιές, δεν έχουν χρόνο και συνεχίζουν να υπάρχουν», ενώ διευκρίνισε μιλώντας για τους νέους ανθρώπους στο χώρο της μουσικής και γενικότερα του πολιτισμού, ότι «κάθε εποχή γεννά τη δική της γλώσσα και τους δικούς της εκφραστές. Όταν τη ζεις, μπορεί βέβαια, να μην αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο».

Με την ευκαιρία, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη, τονίζοντας ότι έχει κάνει υπέροχα πράγματα, ενώ έχει πολλά να δώσει ακόμη. «Λατρεύει το λαϊκό, το οποίο το φέρνει στο σήμερα με μια σύγχρονη γλώσσα και τα συνδέει υπέροχα» είπε.

Αναφερόμενη στη δύσκολη πραγματικότητα, δήλωσε ότι «οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι, αλλά φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, γιατί ανακαλύψαμε, ότι το glamour δεν μας πήγε πουθενά. Αυτή η εποχή γεννάει ανάγκες έκφρασης από όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους, πόσο μάλλον στο τραγούδι που είναι πιο άμεση μορφή τέχνης».

«Ένα μούδιασμα υπάρχει και είναι λογικό, μια πτώση σε αυτά που μπορούμε να ξοδέψουμε, όμως σε όλο αυτό, εγώ διακρίνω την ανάγκη αλληλεγγύης. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συμβαίνει, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να μας αγγίξει όλους και δείξαμε συναισθήματα που μας έκαναν να εκφραστούμε».

Η κα Νέγκα χαρακτήρισε εκπληκτική εμπειρία και σημείο σταθμό στην καριέρα της, τη συμμετοχή στην περυσινή παράσταση για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ χαρακτήρισε ως σπουδαία ορχήστρα την «Εστουδιαντίνα» με την οποία συνεργάστηκε κατά το παρελθόν, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια μοναδική πόλη το Βόλο και ζεστό κοινό τους Βολιώτες.

«Καινούργιο φιλί» στο Βόλο
Η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης μεταφέρουν για μία και μοναδική βραδιά,
το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, την πολύ επιτυχημένη τους παράσταση με τίτλο «Καινούριο Φιλί» στον Χώρο Τεχνών Lab Art στο Βόλο.
Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης σας περιμένουν στη σκηνή του “Lab Art”, παρουσιάζοντας τα τραγούδια από το «Καινούριο Φιλί», στιγμές από την προσωπική τους δισκογραφία, καθώς και επιλογές από σπουδαία ελληνικά τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει και αγαπήσει.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 12€, περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 10€. Πληροφορίες/κρατήσεις: τηλ: 242140 3454. Στους χορηγούς επικοινωνίας το www.magnesianews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.