Γνωρίζοντας την παραγωγική ιστορία της πόλης μας…

Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Tσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς φιλοξενεί στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα εκπαιδευτική δράση για την παραγωγική ιστορία και τα βιομηχανικά κτήρια του Βόλου. Η δράση περιλαμβάνει οκτώ εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο: «Γνωρίζοντας την παραγωγική ιστορία της πόλης μας» και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Φημισμένα εργοστάσια του Βόλου, είτε βρίσκονται σήμερα σε επανάχρηση, είτε όχι, ζωντανεύουν μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη για εφήβους δράση. Με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού, Αποστολίας Αρμπελιά, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον παλιό Βόλο και τη βιομηχανική κληρονομιά τους, μαθαίνουν για την παραγωγική ιστορία, καλλιεργούν δεξιότητες και ανακαλύπτουν πτυχές της τοπικής ιστορίας.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν ακόμη, στις 19, 25 & 26 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 – 12:00 π.μ. Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 17:00 εκτός Τρίτης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.