Δημιουργία μουσείου παραδοσιακών φορεσιών

Στους στόχους φορέων της περιοχής

Στη δημιουργία μουσείου παραδοσιακών φορεσιών, προσανατολίζονται τοπικοί φορείς. Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πηλιορείτικων Συλλόγων κ. Χαλέβας, συναντήθηκε με τον προεδρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριάς Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος», παρουσία του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της ΕΚΠΟΛ κ. Σαρακατσάνου Γιάννη και συζήτησαν δράσεις που έχουν σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά του Πηλίου και τις δυνατότητες αξιοποίησης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αφενός να προβάλουμε το Πήλιο το βουνό των Κενταύρων με απώτερο σκοπό την τουριστική προβολή της περιοχής και αφετέρου για τον συντονισμό και συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου να αξιοποιηθούν και να προβληθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού της περιοχής μας. Μέσα στις προτεραιότητες συζητήθηκε η δημιουργία μουσείου παραδοσιακών φορεσιών όπου θα φιλοξενούνται και τα αντίγραφα αυτών προκειμένου να χρησιμοποιούνται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός των κ.κ. Χαλέβα και Σαρακατσάνου από την ΕΚΠΟΛ, οι κ.κ. Σελημά Κατερίνα πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριάς Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος», η αντιπρόεδρος Γκουντέλια Κατερίνα και το μέλος Γαβριτοπούλου Βαγγελίτσα. Μεταξύ των προτεραιοτήτων που τέθηκαν είναι και η άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγριάς και το Δήμαρχο Βόλου προκειμένου να υπάρχει συνεργασία για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουρισμού στην περιοχή μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.