Διάλεξη: Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ως… δημιουργικό μουσικό όργανο!

Ο “Χειμωνανθός” (www.wintersweetmusic.org) είναι ένας νέος ετήσιος κύκλος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου. Εμπνευστής του είναι ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Ανδρέας Μιμαίος.
Την καλλιτεχνική διεύθυνσή του έχουν ο Ανδρέας Μιμαίος, συνθέτης και διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου, και ο Ντίνος Μαστρογιάννης, σολίστ Πιάνου και καθηγητής. Πρόκειται για ένα νέο και φρέσκο ετήσιο εκπαιδευτικό κύκλο, που με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα ανθίσει διευρύνοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του με κάθε είδους μουσικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 20:00 στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Ωδείου Βόλου θα παρακολουθήσουμε την τέταρτη και τελευταία διάλεξη του «Χειμωνανθού» με τίτλο «COMPUTER MUSIC, Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ως δημιουργικό μουσικό όργανο, ως βοηθητικό εργαλείο στη μουσική εκπαιδευτική διαδικασία, ως ολοκληρωμένη μονάδα μουσικής παραγωγής» με ομιλητή τον Ηλία Χατζόγλου. Ο πιανίστας-συνθέτης Ηλίας Χατζόγλου δημιουργεί και παρουσιάζει επί σκηνής μουσικά έργα, ηχητική τέχνη και αυτοσχεδιασμούς ως επένδυση θεατρικών και μουσικών παραστάσεων -αναμειγνύοντας την ποίηση, το τραγούδι, τη jazz, την ηλεκτρονική.

Μελοποιεί και παρουσιάζει κύκλους τραγουδιών Ελλήνων ποιητών-στιχουργών [Γ. Σεφέρης, Κ.Π.Καβάφης, Αγγ.Σικελιανός, Νικ.Βρεττάκος, Μάνος Ελευθερίου], προσκαλούμενος από πολιτιστικούς φορείς σε μουσικές αφιερωματικές παραστάσεις.
Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου (τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 36992). Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.