Διήμερο αφιέρωμα στον Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο

Διήμερο αφιέρωμα στον Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (10 Ιουλίου 1888-20 Νοεμβρίου 1978), με αφορμή την 126η επέτειο από τη γέννησή του στο Βόλο την « … πόλη των Αργοναυτών και στη σκιά του Πηλίου των Κενταύρων…», διοργανώνει ο Δ. Βόλου, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, στις 9 το βράδυ, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο και στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως. Το αφιέρωμα στον κορυφαίο Ευρωπαίο ζωγράφο, που αποτελεί θεσμό τα τελευταία χρόνια στην πόλη, πραγματοποιείται από το Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με τη συνεργασία του Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Amici d’ Italia. Φέτος το αφιέρωμα περιλαμβάνει την παρουσίαση της δημιουργίας για πρώτη φορά στο Βόλο του ζωγράφου Νίκου Σίσκου και το δεύτερο βράδυ παρουσίαση βιβλίου και ομιλία.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τον τίτλο Dreamland του Νίκου Σίσκου, στο ισόγειο και ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

Την επόμενη μέρα, στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως, μπροστά από το Κέντρο Τέχνης, θα παρουσιαστεί η έκδοση της διατριβής της ζωγράφου Δέσποινας Καφενταράκη με τίτλο «Η αινιγματικότητα του Τζιόρτιο ντε Κίρικο» από τον Αντώνη Αντωνίου, υπεύθυνο πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και από την ίδια τη συγγραφέα-ζωγράφο, που θα συνοδευτεί από προβολή φιλμ, με αναφορά στο έργο του μεγάλου ζωγράφου.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ομιλία με θέμα «Πορτραίτο της Οικογένειας Ντε Κίρικο» από τη Μαρία Falzοne –Ρίζου, φιλόλογο – συγγραφέα, η οποία «…θα σκιαγραφήσει το οικογενειακό πορτραίτο των Ντε Κίρικο και το κάθε μέλος της χωριστά, καθώς πρόκειται για μια οικογένεια καλλιτεχνών που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της στην πόλη μας…».
Στην πρώτη έκθεση του Νίκου Σίσκου στο Βόλο θα παρουσιαστούν περίπου 50 έργα της τελευταίας πενταετίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.