Δωρεάν παρουσίαση του μαθήματος κόμικ στο «Δίαυλο»

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν την παρουσίαση του τμήματος κόμικ που θα λειτουργήσει τη νέα εκπαιδευτική περίοδο. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.00, στο κέντρο πληροφόρησης «Δίαυλος» στην οδό Τοπάλη 14.

Το τμήμα κόμικ είναι μια από τις νέες δράσεις του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού , που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Δίαυλο και απευθύνεται ιδιαίτερα στους εφήβους και τους νέους.

Πρόκειται για έναν πραγματικά ενδιαφέρον κύκλο συναντήσεων που θα πραγματοποιούνται στο κέντρο πληροφόρησης «Δίαυλος». Μέσω του εργαστηρίου αυτού οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν πως μπορούν να αφηγηθούν οπτικά μια ιστορία. Θα μάθουν πως οι σκέψεις, τα συναισθήματα και η φαντασία τους μπορούν να αποτυπωθούν με την βοήθεια ενός μολυβιού και μιας κόλλας χαρτιού και είναι αρκετά να ξεδιπλώσουν κάθε είδους παράλληλες πραγματικότητες. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που συνδυάζει θεωρία και πρακτική, θα γνωρίσουν βασικούς κανόνες και τεχνικές του σχεδιασμού των κόμικ, θα πειραματιστούν και θα δημιουργήσουν. Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να καταφέρουν δημιουργήσουν το δικό τους κόμικ ή να εικονογραφήσουν ένα παραμύθι, με το δικό τους μοναδικό στυλ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως σχεδιαστικής εμπειρίας και γνώσεων.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με εισηγητή τον κ.Γιάννη Καραμπελιά, γραφίστα και animator. Ο ίδιος, μεταπτυχιακός απόφοιτος του Wolverhampton Universtity της Μεγάλης Βρετανίας στον τομέα του κινουμένου σχεδίου, ασχολείται επαγγελματικά τόσο με την γραφιστική όσο και με το κινούμενο σχέδιο με συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πληροφορίες και εγγραφές, στο ΔΙΑΥΛΟ (Τοπάλη 14, τηλ.24210.25363)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.