Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών « Ίωνες», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Μικρασιατικά 2014» διοργανώνει εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και ώρα 7μ.μ.
Εισηγήσεις θα κάνουν οι Χάρης Σαπουντζάκης, συγγραφέας, Πρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας και Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν. Ιωνίας Αττικής και Α’ Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας. Θέμα: «Η αστική αποκατάσταση των προσφύγων της Μ. Ασίας του 1922. Η συμβολή τους στην αναδιοργάνωση της ελληνικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς: ανάπτυξη, πολιτισμός, οικονομία, απασχόληση, βιομηχανία, βιοτεχνία. Ο κοινωνικός μετασχηματισμός. Από τη συμβίωση στην ενσωμάτωση και την ομογενοποίηση, οι πολιτικοί και οι πολιτικές».
Η εισήγηση θα υποστηριχτεί με εικονιστικό υλικό και παράθεση ντοκουμέντων. Θα μιλήσουν: Γρηγόρης Στουρνάρας, φιλόλογος, Δρ. Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Θέμα : «Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Θεσσαλία: Η συγκρότηση του προσφυγικού οικισμού της Ν. Ιωνίας στο Βόλο κατά το Μεσοπόλεμο». Συντονίζει η Ελένη Σαρλάρα- Αγαπητού, φιλόλογος. Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας στον Εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού κέντρου.































